Overslaan en naar de inhoud gaan

Geluidsschermen op E314 tussen Herent en Holsbeek (Leuven Noord)

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

E314: verkeershinder van april tot najaar 2021

Vertragingen op de E314 in beide richtingen

De werken aan de geluidsschermen gebeuren samen met andere werken in het kader van 'Leuven Noord'. Tijdens de werken moet het verkeer op de E314 over twee versmalde rijstroken in elke richting, en dat over een afstand van zo'n 2,5 kilometer. Dat zal vooral voor hinder zorgen tijdens de ochtendspits richting Brussel en de avondspits richting Lummen. Volgens onze prognoses zullen de wachtrijen op de E314 aanzienlijk langer zijn. Hou hier rekening mee.

Afsluitingen op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20)

Tijdens de werken worden er op- en afritten afgesloten om de doorstroming en veiligheid tijdens de werken te verzekeren. Het afsluiten van een oprit of een afrit gaat altijd met veel hinder gepaard. Dat bleek in 2017 - in de eerste fase van de werken - al, toen we de weghelft in de rijrichting van Brussel aanpakten. 

  • De oprit richting Lummen gaat dicht tot en met de zomer van 2021
    • Het verkeer richting Lummen wordt omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr.21) via de Aarschotsesteenweg (N19) en de Steenweg op Holsbeek (N229).
  • De oprit richting Brussel gaat dicht tot en met de zomer van 2021.
    • Het verkeer richting Brussel wordt omgeleid naar het op-en afrittencomplex van Leuven (nr. 15) via de Aarschotsesteenweg (N19), de ring rond Leuven (R23) en de Koning Boudewijnlaan (N264).

  • De afrit komende van Lummen gaat dicht tot begin 2021.
    • Het verkeer kan keren aan het op- en afrittencomplex van Herent (nr. 18) en de Mechelsesteenweg (N26)
  • De afrit komende van Brussel blijft steeds open. Op deze manier blijven de handelszaken langs de Aarschotsesteenweg en de Leuvense Vaart bereikbaar. 

Omleidingen

Omleidingen E314 complex Wilsele

Afsluitingen op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo

Op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo E314