Overslaan en naar de inhoud gaan

Fiets- en autotunnel Kessel-Losesteenweg (Leuven Noord)

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E314

E314: verkeershinder van april tot najaar 2021

Vertragingen op de E314 in beide richtingen

Tijdens de werken aan het viaduct en de fiets- en autotunnel onder de snelweg, moet het verkeer op de E314 over twee versmalde rijstroken in elke richting, en dat over een afstand van zo'n 2,5 kilometer. Dat zal vooral voor hinder zorgen tijdens de ochtendspits richting Brussel en de avondspits richting Lummen. Volgens onze prognoses zullen de wachtrijen op de E314 aanzienlijk langer zijn. Hou hier rekening mee.

 

Afsluitingen op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20)

Tijdens de werken worden er op- en afritten afgesloten om de doorstroming en veiligheid tijdens de werken te verzekeren. Het afsluiten van een oprit of een afrit gaat altijd met veel hinder gepaard. Dat bleek in 2017 - in de eerste fase van de werken - al, toen we de weghelft in de rijrichting van Brussel aanpakten. 

 • De oprit richting Lummen gaat dicht tot en met de zomer van 2021. 
  • Het verkeer richting Lummen wordt omgeleid naar het op- en afrittencomplex van Holsbeek (nr.21) via de Aarschotsesteenweg (N19) en de Steenweg op Holsbeek (N229).
 • De oprit richting Brussel gaat dicht tot en met de zomer van 2021. 
  • Het verkeer richting Brussel wordt omgeleid naar het op-en afrittencomplex van Leuven (nr. 15) via de Aarschotsesteenweg (N19), de ring rond Leuven (R23) en de Koning Boudewijnlaan (N264).

 • De afrit komende van Lummen gaat dicht tot begin 2021.
  • Het verkeer kan keren aan het op- en afrittencomplex van Herent (nr. 18) en de Mechelsesteenweg (N26)
 • De afrit komende van Brussel blijft steeds open. Op deze manier blijven de handelszaken langs de Aarschotsesteenweg en de Leuvense Vaart bereikbaar. 

Omleidingen

Omleidingen E314 complex Wilsele

Afsluitingen op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo

Op- en afrittencomplex Wilsele/Kessel-Lo E314

 

Werken in Kessel-Losesteenweg

Tijdens de bouw van de fiets- en autotunnel wordt er gewerkt aan het uiteinde van de Kessel-Losesteenweg. Dit brengt enige hinder met zich mee voor de omwonenden. Wegen en Verkeer neemt maatregelen om de hinder zoveel mogelijk te beperken. De planning van deze werken is gewijzigd omwille van het coronavirus. We kunnen momenteel nog niet zeggen wanneer ze juist zullen starten. Zodra dat het geval is, communiceren we hierover op deze webpagina en met brieven aan de omwonenden.

 • De werken vinden plaats op weekdagen tussen 5u30 en 16u00. In de zomermaanden kan het zijn dat de werken al starten om 5u00 ‘s morgens, om de hitte voor te zijn. 
 • Tijdens de werken zal er mogelijk op bepaalde momenten beperkte geluidshinder zijn. Vooral van begin mei tot eind oktober, wanneer de tunnel gebouwd wordt. 
 • De aan- en afvoer van grond en materiaal gebeurt zoveel mogelijk via de werfzone op de snelweg. Dit vrachtverkeer moet dus niet via de Kessel-Losesteenweg. 
 • Enkel personeelsleden en enkele leveranciers gebruiken de Kessel-Losesteenweg om de werfkeet, aan het einde van de weg, te bereiken.