Overslaan en naar de inhoud gaan

Brug Steenweg op Holsbeek over E314 krijgt opfrisbeurt

Brug Steenweg op Holsbeek over E314 krijgt opfrisbeurt

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N229

UPDATE 21/6/2022: volgens de huidige planning kan de aannemer de brug opnieuw openstellen vanaf 24 juni. Alle werken zijn dan afgerond.

Wat en waarom?

Nieuwe leuningen en voetpaden

Wegen en Verkeer vernieuwt binnenkort de leuningen van de brug Steenweg op Holsbeek (N229) over de E314 in Wilsele. Die vernieuwing is nodig om de roestlaag op de verouderde leuningen te verwijderen. Ook de voet- en fietspaden en bijhorende randbalk worden vernieuwd om de huidige oneffenheden weg te werken.

In het verlengde van deze werken loopt er ook een studie voor de volledige herinrichting van de Steenweg op Holsbeek, tussen het op- en afrittencomplex van de E314 en de rotonde met de Aarschotsesteenweg (N19). Meer info hierover vind je terug op deze webpagina.

Timing en impact?

Werken van april tot en met juni

Volgens de huidige planning start de aannemer op 4 april met de werken op de weghelft richting Rotselaar. Een maand later wisselen de werken van rijhelft richting Holsbeek, waarna de werken eind juni afgerond zouden zijn.

Verkeershinder

  • Fietsers en voetgangers rijden en wandelen op de rijweg langs de werfzone, afgeschermd van het gemotoriseerd verkeer.  
  • Doorgaand verkeer rijdt via versmalde rijstroken, met een maximumsnelheid van 50 km per uur.
  • Komende van Holsbeek kan je tijdens de werken niet afslaan naar de E314 richting Brussel en Leuven. In plaats daarvan volg je een omleiding via de rotonde met de Aarschotsesteenweg (N19).
  • Kom je van Lummen (E314)? Dan kan je vanaf de afrit niet linksaf slaan naar de Steenweg op Holsbeek. Om Holsbeek te bereiken volg je daarom dezelfde omleiding via de rotonde met de Aarschotsesteenweg (N19).

Op het eerste kaartje vind je de aangepaste verkeerssituaties tijdens de werken op de weghelft richting Rotselaar. Op het tweede kaartje die tijdens de werken op de weghelft richting Holsbeek.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier