Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw van brug over E40 voor fietsers en lokaal autoverkeer ter hoogte van Lombeekstraat

Bouw van brug over E40 voor fietsers en lokaal autoverkeer ter hoogte van Lombeekstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

E40

UPDATE 19/06/2020: Volgens de huidige planning start Wegen en Verkeer in augustus 2020 met de aanleg van een nieuwe brug over de E40. Meer informatie over de verwachte verkeershinder leest u op het tabblad 'Actuele hinder'. 

Wat en waarom?

Nieuwe brug aan Lombeekstraat

Tot 2010 liep de Lombeekstraat via een brug over de E40. Na een aanrijding door een vrachtwagen in oktober 2010 moest de brug omwille van veiligheidsredenen worden afgebroken. Wegen en Verkeer legt vanaf de zomer van 2020 een nieuwe brug aan op dezelfde locatie.

Wegen en Verkeer legt een nieuwe brug aan over de E40 ter hoogte van de Lombeekstraat in Affligem.

Stalen brug op maat van fietsers

Met de nieuwe brug komt er een fiets- en voetgangersverbinding over de E40 tussen de dorpskernen van Essene (Affligem) en Sint-Katharina-Lombeek (Ternat). De brug werd dan ook ontworpen op maat van zwakke weggebruikers. Zo komen er aan beide kanten verhoogde voet- en fietspaden van telkens 2,5 meter breed.Voor het autoverkeer wordt een strook van 3 meter breed voorzien, waarlangs auto's beurtelings over de brug kunnen rijden.

Bovenaanzicht ontwerp brug Lombeekstraat

Bovenaanzicht uit het ontwerp van de brug over de E40: aan beide kanten komt een verhoogd fiets- en voetpad van 2,5 meter breed.

Timing en impact?

Start werken in zomer 2020

Wegen en Verkeer start met deze werken na het bouwverlof van 2020. Volgens de huidige planning is dat op 10 augustus. Voor meer informatie over de hinder die bij deze werken gepaard gaat, kan u op deze pagina terecht.