Boortmeerbeek: Herinrichting kruispunt Leuvensesteenweg (N26) met Trianonlaan (N267)

Regio
Gemeente
Weg
Datum 2020

UPDATE 30/04/2019: er is momenteel nog geen startdatum of detailplanning bekend. Zodra daar meer informatie over is, zal het Agentschap Wegen en Verkeer dat bekendmaken op deze webpagina.

Situering van het project

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorziet de herinrichting van het kruispunt van de Leuvensesteenweg (N26) met de Trianonlaan (N267) in Boortmeerbeek, in de volksmond ‘Den Tip’ genoemd. Daarbij wordt vooral aandacht besteed aan betere en veiligere fietsinfrastructuur. Eerder, in 2017, werd ook al een conflictvrije verkeersregeling voorzien ter hoogte van het kruispunt.

De precieze startdatum van de uit te voeren werken is op dit moment nog niet bekend, maar zodra daar meer nieuws over is, verneemt u dat op deze webpagina.

 

Verbeteringen fietsinfrastructuur

De herinrichting heeft als voornaamste doelstelling om de verkeerssituaties voor zachte weggebruikers, met name voor fietsers, grondig te verbeteren. Hoe de herinrichting er uit zal zien ligt nog niet vast. Dat moet verder bepaald en uitgewerkt worden in de uitvoeringsplannen.  

Conflictvrije verkeersregeling op kruispunt sinds 2017

Wegen en Verkeer werkte in een eerdere fase al aan veiligere verkeerssituaties op en rond het kruispunt ‘Den Tip’. In 2017 werd het conflict dat ontstond tussen het verkeer dat vanuit Mechelen rechtdoor reed richting Leuven en het verkeer dat vanuit Leuven linksaf wou slaan richting E19 weggewerkt door een aparte groenfase te voorzien voor het verkeer vanuit Leuven richting E19.