Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltvernieuwing Hoogstraat en rotonde Gewaai

Asfaltvernieuwing Hoogstraat en rotonde Gewaai

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N77

Wat en waarom?

Nieuw asfalt voor meer rijcomfort

Het wegdek van de Hoogstraat, vlak voor de rotonde richting de Genkerweg in Zutendaal, wordt vernieuwd. Er wordt zo’n 800 meter nieuw asfalt in beide rijrichtingen aangebracht. Na de voorbereidingen en freeswerken volgen een asfaltonderlaag, netten, kleeflagen en een asfalttoplaag met nieuwe markeringen. Verder op de N77, bij de aantakking van de Maastrichterstraat met de 15 Augustusstraat op de rotonde, wordt de toplaag gelijktijdig vervangen. Die ingreep zal de geluidshinder voor de omgeving verminderen en bijdragen aan een hoger rijcomfort.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken worden van 7 t.e.m. 11 augustus, tussen 7 en 17 uur, uitgevoerd. Ze worden gepland in een verkeersluwe periode om de hinder te beperken.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

  • Voetgangers en fietsers ondervinden weinig hinder. Zij worden mogelijk langs de werken geleid.
  • De werfzone aan de Hoogstraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Zo kunnen de werken kwalitatief op een korte tijdspanne gebeuren. Verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Molenblookstraat (N730) en Daalstraat. 
  • Aan de rotonde in Gewaai wordt het verkeer kortstondig omgeleid tijdens de frees- en asfalteringswerken. Weggebruikers maken dan een lus over de 15 Augustusstraat, Sprinkelestraat en Maastrichterstraat. Tussentijds kan het verkeer aan een vertraagde snelheid over het gefreesde wegdek rijden.

De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan je route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00

Contactformulier