Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan vanaf 6 november

Asfalteringswerken op Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan vanaf 6 november

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N116

Vanaf maandag 6 november 2023 voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het wegdek van de Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan (N116) in Deurne. De werken duren onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden tot donderdag 16 november en worden in drie fases uitgevoerd.

Wat en waarom?

Verhoging rijcomfort op N116

Het wegdek van de Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan is aan vernieuwing toe. In het voorjaar van 2023 liet AWV er reeds enkele dringende asfaltherstellingen uitvoeren. Vanaf maandag 6 november krijgen drie bijkomende zones op de N116 een nieuwe asfaltlaag. Deze herstellingswerken moeten het rijcomfort verhogen in afwachting van een toekomstige heraanleg van de Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan.

Timing en impact?

Werken in drie fases

De werken starten vanaf maandag 6 november en duren, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, tot donderdag 16 november. De aannemer werkt in drie fases om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden:

  • Fase 1 – van 6 november 07.00 uur tot 8 november 07.00 uur: van huisnummer 324, ter hoogte van het kruispunt met de Dassastraat, tot de bocht van de Boterlaarbaan met de Van Strydoncklaan richting Wommelgem;
  • Fase 2 - van 8 november 07.00 uur tot 9 november 07.00 uur: De werfzone situeert zich op dezelfde locatie van fase 1, maar aan de overzijde van de weg, in de richting van Antwerpen;
  • Fase 3 - van 14 november 07.00 uur tot 16 november 06.00 uur: van de bocht Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan tot aan de tramkeerlus in Silsburg, in de richting van Wommelgem.

Omleiding voorzien

Tijdens fase 1 en 2 volgt het gemotoriseerd verkeer, respectievelijk richting Wommelgem en Antwerpen, een omleiding via de Florent Pauwelslei – Herentalsebaan (N116a). De Dassastraat is tijdens de eerste fase van de werken niet bereikbaar vanaf de N116. Toeritten en garages in de werfzone zijn eveneens niet toegankelijk. Tijdens de derde fase geldt geen omleiding en kan het doorgaand gemotoriseerd verkeer versmald passeren via 1x1 rijstroken. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Tussen fase 2 en 3, van donderdag 9 november 07.00 uur tot dinsdag 14 november 07.00 uur, is er geen hinder voor het verkeer.

Boterlaarbaan asfaltvernieuwing F1

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de eerste fase.

Boterlaarbaan asfaltvernieuwing F2

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de tweede fase.

Boterlaarbaan asfaltvernieuwing F3

Overzicht van de verkeerssituatie tijdens de derde fase.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Antwerpen

Contactformulier