Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanplanten bomen langs de Tervurenlaan

Aanplanten bomen langs de Tervurenlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N3

Update 27/11/2020: Wegen en Verkeer start op maandag 30 november met de aanplanting van bomen tussen het Vierarmenkruispunt en de rotonde “Jazzfontein”. In beide richtingen van Leuven en Brussel zullen nieuwe bomen worden aangeplant. De werken duren tot eind december.

Wat en waarom?

Zieke bomen langs de Tervurenlaan

In het verleden stonden er kastanjelaars langs de Tervurenlaan, tussen de R0 en de rotonde 'Jazzfontein'. Deze bomen waren aangetast door de paardenkastanjemineermot en de paardenkastanjebloedingsziekte. Doordat heel wat bomen na jarenlange ziekte bijna dood waren of quasi verdwenen, verschenen er in de dreef aan de Tervurenlaan heel wat gaten door afwezige en zieke bomen. Daarom kon Wegen en Verkeer niet anders dan de bomen te kappen en te vervangen door nieuwe, gezonde exemplaren. 

De dode en zieke kastanjelaars langs de Tervurenlaan (N3) worden vervangen door esdoorns. 

Impact en hinder

Fietsers richting Tervuren / Leuven: op het fietspad aan de andere kant 

Tijdens de werken in de derde fase vanaf 23 november zullen fietsers aan het Vierarmenkruispunt de Tervurenlaan oversteken aan de lichten om daar het fietspad aan de andere kant richting Tervuren te nemen. Het fietspad kunnen we tijdens de werken om veiligheidsredenen niet open houden.

Automobilisten: een rijstrook afgesloten 

Tijdens de werken zal de aannemer een rijstrook innnemen in de rijrichting van Tervuren / Leuven. Er zal altijd een rijstrook openblijven voor gebruik.