Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen fietsoversteken aan kruispunt Molenheidebaan met Burggraaf Georges Terlindenlaan

Aanpassingen fietsoversteken aan kruispunt Molenheidebaan met Burggraaf Georges Terlindenlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N267

UPDATE 28/08/22: let op, vanaf 8 augustus voert Wegen en Verkeer ook werken uit in Mechelen op de Leuvensesteenweg. Zie elders op onze website voor meer informatie over die werf. 

Wat en waarom?

Veilig oversteken met de fiets

Het kruispunt van de Molenheidebaan (N267) met de Burggraaf Georges Terlindenlaan ligt op een drukke fietsroute tussen Zemst, Hofstade, Wippendries en Schiplaken. Wegen en Verkeer voert aanpassingen door aan de fietsoversteekplaatsen, zodat fietsers er veiliger de drukke Molenheidebaan kunnen oversteken.

In kaart

  1. Extra middeneiland: op de noordelijke oversteekplaats ontbreekt vandaag een middeneiland. Met een extra middeneiland ben je als fietser beter zichtbaar voor automobilisten en kan je in twee bewegingen de oversteek maken.
  2. Schuin oversteken: we leggen de zuidelijke oversteekplaats opnieuw aan. In de toekomst loopt het fietspad schuin over het middeneiland. Zo heb je als fietser meer opstelruimte en beter zicht op aankomende auto’s.
  3. Fietspad in rode beton: de fietspaden aan het kruispunt worden heraangelegd in opvallende rode beton.

Het ontwerp van het kruispunt.

Timing en impact?

Werken van 8 tot eind augustus 2022

De aannemer start volgens de huidige planning op maandag 8 augustus. De werken duren ongeveer 3 weken, tot eind augustus. Als het weer meezit en er geen onvoorziene technische problemen opduiken, zijn de werken afgerond voor de start van het nieuwe schooljaar.

Verkeershinder

  • Fietsers: fietsers hebben altijd doorgang, er wordt een veilige corridor ingericht door de werfzone.
  • Openbaar vervoer: de bussen van De Lijn ondervinden hinder. Kijk op delijn.be/routeplanner voor actuele informatie over uw lijn. 
  • Autoverkeer: 
    • Burggraaf G. Terlindenlaan afgesloten: aan het kruispunt wordt de Burggraaf G. Terlindenlaan tijdens de volledige duur van de werken afgesloten. Er wordt een omleiding aangeduid in beide richtingen via de Leuvensesteenweg (N26) en de Molenheidebaan (N267)
    • Beurtelings verkeer op Molenheidebaan: het verkeer op de Molenheidebaan blijft altijd mogelijk in beide richtingen. Vanaf de tweede week van de werken (rond 16 augustus) komen er tijdelijke verkeerslichten aan de werken, zodat auto’s beurtelings voorbij de werf kunnen rijden. Buiten de werkuren is er geen hinder op de Molenheidebaan.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Zemst worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier