Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg veilige fietspaden langs Tiensesteenweg

Aanleg veilige fietspaden langs Tiensesteenweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N29

Wat en waarom?

Meer veiligheid voor fietsers

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een grondige vernieuwing van de Tiensesteenweg (N29) in Glabbeek. Het stuk tussen de kruispunten van de Kasseiweg in Glabbeek en de Schoolstraat in Bunsbeek wordt in de toekomst opnieuw ingericht, met veel aandacht voor de veiligheid van fietsers. 

Doelstellingen van het project

Een ontwerp is er momenteel nog niet. Deze principes liggen wel al vast: 

  • Veilig fietsen op afgescheiden fietspaden: in plaats van de gemarkeerde fietspaden op de rijweg van vandaag, komen er volwaardige vrijliggende fietspaden fietspaden. Tussen de fietsers en de auto’s komt een groene zone. 
  • Veilig ingerichte kruispunten: de kruispunten in de projectzone worden efficiënter en veiliger ingericht. Waar nodig leggen we oversteekplaatsen aan voor fietsers en voetgangers of afslagstroken voor gemotoriseerd verkeer.
  • Meer groen in het straatbeeld: we willen de weg niet alleen veiliger maken, maar ook aantrekkelijker en groener. 
  • Gescheiden riolering: rioolbeheerder Aquafin legt een gescheiden riolering aan in de projectzone. Dat betekent dat regenwater wordt afgekoppeld van de riolering. Zo kan het terugvloeien naar waterlopen in de buurt of kan het ter plaatse opnieuw in de bodem sijpelen. Het afvalwater gaat naar een rioolzuiveringsinstallatie.
N29 Glabbeek

De belangrijkste doelstelling van het project: veiligere fietspaden langs de Tiensesteenweg. © Google

Waar staan we nu?

Studie opgestart in 2022

In 2022 begon een studiebureau in opdracht van Wegen en Verkeer met de studie van dit project. Een concrete timing voor de volgende stappen (vergunningen, uitvoering, etc.) is er nog niet.

Zodra we meer weten over het ontwerp of de timing van dit project, leest u dat op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier