Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg van voet- en fietspaden langs de Plaatsstraat tussen Tollembeek en Galmaarden

Aanleg van voet- en fietspaden langs de Plaatsstraat tussen Tollembeek en Galmaarden

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N272

Wat en waarom?

Veilige verbinding tussen Galmaarden en Tollembeek

Wegen en Verkeer bestudeert de herinrichting van de Plaatsstraat / Tollembeekstraat (N272) tussen Tollembeek en Galmaarden. Dit stuk van zo'n 2 kilometer wordt volledig opnieuw ingericht, met veel aandacht voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.

Doelstellingen van het project

Een concreet ontwerp is er nog niet. De belangrijkste principes liggen wel al vast:

  • Veilige fiets- en voetpaden: vandaag liggen er nauwelijks volwaardige fiets- en voetpaden langs de Plaatsstraat/Tollembeekstraat. In de toekomst komen er binnen de bebouwde kom veilige fiets- en voetpaden. Buiten de bebouwde kom komen vrijliggende fietspaden, afgescheiden van de auto's met een groene zone.
  • Comfortabele bushaltes: de bushaltes worden allemaal opnieuw ingericht. Ze krijgen een verhoogd perron, zodat iedereen comfortabel op de bus kan stappen.
Huidige situatie N72 Galmaarden

De situatie langs de Plaatsstraat/Tollembeekstraat vandaag. In de toekomst komen overal veilige fietspaden. (c) Google

Waar staan we nu?

Nog geen concrete timings

Het gemeentebestuur van Galmaarden voerde de afgelopen jaren al een aantal onteigeningen uit. Wegen en Verkeer zal nog een aantal bijkomende onteigeningen uitvoeren die noodzakelijk zijn om genoeg plaats te maken voor de voet- en fietspaden. Terwijl Wegen en Verkeer de resterende onteigeningen voorbereidt, worden ook de ontwerpplannen afgewerkt. Een concrete timing voor de werken is er nog niet. Zodra daar meer informatie over beschikbaar is, zal Wegen en Verkeer dat melden op deze webpagina.

Contactgegevens

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Website