Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg nieuw kruispunt industriezone Tielt Noord

Aanleg nieuw kruispunt industriezone Tielt Noord

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Plaats

Weg

N37

Wat en waarom?

Nieuw kruispunt op Ruiseleedsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer sluit het kruispunt van de Galgenveldstraat met de Ruiseleedsesteenweg (N37) in Tielt af. 700 meter verderop komt er een nieuw kruispunt met verkeerslichten. Zo kunnen fietsers er zich veiliger verplaatsen.

Het kruispunt wordt afgesloten omdat de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) de industriezone Tielt-Noord wilt uitbreiden, ter hoogte van de locatie van het nieuwe kruispunt. De in- en uitgang voor gemotoriseerd verkeer is in de toekomst niet meer mogelijk. Fietsers kunnen er wel nog door.

Er komt een geheel nieuw en veiliger kruispunt ter hoogte van de nieuwe industriezone. Het nieuwe kruispunt krijgt bij de heraanleg een afslaande strook. Het afsluiten van de Galgeveldstraat voor gemotoriseerd verkeer zal maar gebeuren eens het nieuwe kruispunt volledig in werking is en de nieuwe wegen op de terreinen van de WVI ook aangelegd zijn.

Drie fases

De werken gaan door in drie fases: de voorbereidende werken, de nutswerken en de eigenlijke werken. Tijdens de voorbereidende werken worden worden enkele bomen ontstronkt en geveld, worden nieuwe grachten aangelegd en wordt het bestaande fietspad opgebroken. De bomen worden in een latere fase van de werken in de regio gecompenseerd. Daarna worden de nutsleidingen verplaatst. Pas hierna starten de eigenlijke werken aan het nieuwe kruispunt zelf.

Timing en impact?

Voorbereidingen vanaf maart 2023

De voorbereidende werken starten op woensdag 1 maart. Wanneer deze achter de rug zijn, starten de nutsmaatschappijen met hun werken midden april.

De eigenlijke werken voor de aanleg van het nieuwe kruispunt starten op maandag 8 mei. Volgens de huidige planning zijn de werken eind augustus 2023 achter de rug, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden en een vlot verloop van de werken.