Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg busbaan op Assesteenweg in Ternat tussen rotonde met Industrielaan en op- en afrittencomplex E40

Aanleg busbaan op Assesteenweg in Ternat tussen rotonde met Industrielaan en op- en afrittencomplex E40

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N285

Wat en waarom?

Vlotter (bus)verkeer richting Ternat

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de aanleg van vrije busbaan op de Assesteenweg (N285) in Ternat, tussen de rotonde met de Industrielaan en de oprit van de E40 richting Gent. De Assesteenweg is een drukke gewestweg met veel passage. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex met de E40 staan bussen vaak stil tussen het andere autoverkeer dat aan de verkeerslichten moet wachten. Om het openbaar vervoer er vlotter te laten verlopen wordt onderzocht hoe er een vrije busbaan aangelegd kan worden op de weghelft in de rijrichting van Ternat. Wegen en Verkeer bekijkt in het kader van dit project ook of er voor bussen een aangepaste verkeerslichtenregeling zal worden ingesteld. Een laatste aspect dat onderzocht zal worden, is de verplaatsing van de bushaltes die zich vandaag ten noorden van de rotonde bevinden, naar de zuidkant van de rotonde. 

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.

Mogelijk onteigeningen 

Om de busbaan te kunnen aanleggen, zullen er mogelijk onteigeningen van privé-gronden noodzakelijk zijn. Momenteel is nog niet duidelijk waar er onteigeningen nodig zullen zijn. Dat moet blijken uit het voorbereidende studiewerk. 

Ook onderzocht: haalbaarheid aanpassingen van de circulatie rond op- en afritten 

Het studiebureau dat het voorontwerp van de busbaan zal opmaken, zal ook de haalbaarheid onderzoeken van ingrepen om de bereikbaarheid van de bedrijvenzone 'The Leaf' te verbeteren en het verkeer aan de kruispunten van de N285 met het op- en afrittencomplex vlotter te doen verlopen.

Timing en impact?

Project in conceptfase

Het project bevindt zich op dit moment nog in de conceptfase. Een volgende stap is de opmaak van een voorontwerp. Voor dat kan gebeuren, moet er nog een studiebureau aangesteld worden. 

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website