Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg van voet- en fietspaden langs de Plaatsstraat tussen Tollembeek en Galmaarden

Aanleg van voet- en fietspaden langs de Plaatsstraat tussen Tollembeek en Galmaarden

Algemeen Overzicht

Status

In studie

Provincie

Vlaams-Brabant

Plaats

Wegen en Verkeer onderzoekt de herinrichting van de steenweg N272 (Plaatsstraat / Tollembeekstraat) tussen de dorpscentra van Tollembeek en Galmaarden. De belangrijkste doelstelling van het project is de aanleg van veilige voetpaden en fietspaden. Er zal ook werk gemaakt worden van veilige en comfortabele bushaltes. 

 

 

 

Het is het twee kilometer lange stuk van de Plaatsstraat / Tollembeekstraat tussen de dorpskernen van Tollembeek en Galmaarden dat aangepakt zal worden. Het gemeentebestuur van Galmaarden voerde de afgelopen jaren al een aantal onteigeningen uit, om plaats te maken voor de fietspaden. Wegen en Verkeer zal nog een aantal bijkomende onteigeningen uitvoeren die noodzakelijk zijn om genoeg plaats te maken voor de fietspaden. 

Terwijl Wegen en Verkeer de resterende onteigeningen voorbereidt, zullen de ontwerpplannen die reeds enkele jaren geleden uitgewerkt werden, nagekeken worden. Als dat nodig is, zullen er nog aanpassingen gebeuren aan die plannen. Wanneer de werken uitgevoerd zullen worden, is nog niet bekend. Zodra daar meer informatie over beschikbaar is, zal Wegen en Verkeer dat melden op deze webpagina.