Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken voor veiliger kruispunt Turnhoutsebaan met Pastoor Brissacstraat starten op 11 oktober

Werken voor veiliger kruispunt Turnhoutsebaan met Pastoor Brissacstraat starten op 11 oktober

Wegen en Verkeer start op woensdag 11 oktober met werken op het kruispunt van de Turnhoutsebaan (N127) en de Pastoor Brissacstraat in Scherpenheuvel-Zichem. Met enkele aanpassingen wordt het kruispunt veiliger voor alle weggebruikers. De werken duren volgens de huidige planning 5 weken. De hinder voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers blijft beperkt.

Verkeersveiliger kruispunt aan drukke schoolroute

Wegen en Verkeer zet zich in om drukke schoolroutes in Scherpenheuvel-Zichem veiliger te maken voor alle weggebruikers. Sinds 11 september wordt gewerkt aan het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Brabantsebaan. Wanneer de aanleg van de nieuwe fietsoversteek hier klaar is, wordt ook het kruispunt met de Pastoor Brissacstraat aangepakt. Er komt een vrijliggend fietspad in asfalt en een nieuwe verlichte oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Daarnaast krijgt de bushalte ‘Okselaar Pastoor Brissacstraat’ in beide richtingen een verhoogd perron om de toegankelijkheid van het openbaar vervoer te garanderen.

Beperkte hinder

De werken starten op woensdag 11 oktober en duren tot midden november. De hinder blijft beperkt. Fietsers en voetgangers kunnen altijd veilig voorbij de werken via een corridor. Gemotoriseerd verkeer op de Turnhoutsebaan blijft in beide richtingen mogelijk, maar kan vertraging oplopen. Tijdelijke verkeerslichten aan de werfzone regelen er beurtelings verkeer. Ook de bussen van De Lijn zullen daardoor vertraging ondervinden. De halte ‘Okselaar Pastoor Brissacstraat' wordt niet bediend, maar De Lijn voorziet een tijdelijke halte net buiten de werfzone. De toegang naar de Pastoor Brissacstraat wordt afgesloten tijdens de werken, het verkeer volgt een korte omleiding.

Actuele info op wegenenverkeer.be/scherpenheuvel-zichem

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

Steden en gemeenten brachten de voorbije jaren meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.