Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden en bushaltes Leuvensesteenweg: laatste fase start in augustus

Vernieuwing fietspaden en bushaltes Leuvensesteenweg: laatste fase start in augustus

Vorig jaar is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met de vernieuwing van de fietspaden en bushaltes langs de Leuvensesteenweg (N26). In de zomer van 2021 werden de zones tussen het stadscentrum en de Motstraat en tussen Stationsberg en Planckendael vernieuwd. Deze zomer is de tussenliggende zone tussen de Motstraat en Stationsberg aan de beurt.

Van dinsdag 2 augustus tot eind oktober werkt AWV verder aan de fietspaden op de Leuvensesteenweg, tussen de Motstraat en de Stationsberg. De eerste zes weken wordt de rijrichting Mechelen aangepakt (kant Muizen). Vervolgens wordt de rijrichting Leuven (kant Hofstade) onder handen genomen. Die fase zal ongeveer ook zes weken duren. Eind oktober zouden alle werken afgerond moeten zijn.

Eenrichtingsverkeer tussen Motstraat en Stationsberg 

Tijdens de werken geldt enkelrichtingsverkeer op de Leuvensesteenweg. Het verkeer van Mechelen naar Leuven (staduitwaarts) kan langs de werken blijven rijden. Wie naar Mechelen rijdt, moet een omleiding volgen vanaf de Trianonlaan (N267) langs domein Hofstade naar de E19. Op de Leuvensesteenweg, waar niet gewerkt wordt, blijft lokaal verkeer in twee richtingen wel mogelijk. Ook de Stationsberg blijft steeds bereikbaar vanuit beide richtingen.

De bussen van De lijn richting Mechelen volgen de omleiding via Hofstade. Behalve lijn 3, die tijdens de werken via Stationsberg en Muizen-dorp rijdt. Fietsers rijden in beide richtingen op het fietspad van de Leuvensesteenweg aan de overkant van de weg.

Tijdens het triatlonweekend op 10 en 11 september wordt de Leuvensesteenweg tijdelijk terug opengesteld voor verkeer in twee richtingen. 

Meer info

Een uitgebreide projectomschrijving en meer informatie over het verloop van de werken kan u terugvinden op www.wegenenverkeer.be/mechelen.