Overslaan en naar de inhoud gaan

Verhoogde verkeersveiligheid door heraanleg bushaltes en fietsoversteken op Steenweg op Brussel (N290) in Wemmel

Verhoogde verkeersveiligheid door heraanleg bushaltes en fietsoversteken op Steenweg op Brussel (N290) in Wemmel

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 10 augustus met werken om de verkeersveiligheid op de Steenweg op Brussel (N290) in Wemmel te verhogen. Zo worden de bushaltes en haltehavens Isidoor Meyskens aangepast en worden de invoeg- en keerbewegingen ter hoogte van de afrit Jette (nr. 9) beperkt. Daarnaast wordt de fietsoversteek aan de oprit van de ring verkort en geldt een lagere snelheidsbeperking voor autoverkeer. Zo kunnen fietsers vlotter oversteken. De werken op de Steenweg op Brussel duren anderhalve maand.

> Volg de werken online

Hogere verkeersveiligheid aan bushaltes

De haltehavens op de Steenweg op Brussel en op de Isidoor Meyskensstraat worden aangepast zodat fietsers via het fietspad achter de bushalte doorrijden. Dat is veiliger voor pendelaars die uit de bus stappen. De voetpaden op het kruispunt van de Steenweg op Brussel met de Isidoor Meyskensstraat worden ook verbreed.

 
Beperkte invoeg- en keerbewegingen

Door enkele ingrepen worden de invoeg- en keerbewergingen ter hoogte van de afrit Jette (nr. 9) ook beperkt. In de toekomst worden keerbewergingen gemaakt ter hoogte van de oprit van de ring.

 
Veilige fietsoversteek

De fietsoversteek aan de oprit van de ring wordt verkort en de snelheidsbeperking voor autoverkeer wordt verlaagd. Zo wordt de oversteek voor fietsers veiliger. Dit is belangrijk omdat de fietsoversteek in het verlengde van de Brusselse gewestelijke fietsroute 12B ligt.

 
Omleiding via afrit Wemmel (nr. 8)

De meest hinderlijke werken worden uitgevoerd in de maand augustus om de hinder voor het verkeer te beperken. Tijdens de uitvoering van de werken aan het begin van de Isidoor Meyskensstraat wordt het verkeer omgeleid. Verkeer vanop de E40 met bestemming Steenweg op Brussel, wordt omgeleid via de afrit Wemmel (nr. 8), de Limburg Stirumlaan, de Isidoor Meyskensstraat en de Koningin Astridlaan.

Bedrijven maximaal bereikbaar

Tijdens de werken blijven bedrijven en handelaars langs de werfzone maximaal bereikbaar.