Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken aan Steenweg op Brussel om verkeersveiligheid te verhogen

Werken aan Steenweg op Brussel om verkeersveiligheid te verhogen

Algemeen Overzicht

Datum

Plaats

Weg

N290

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit aan de Steenweg op Brussel (N290) in Wemmel om de verkeersveiligheid te verhogen.

Wat en waarom?

Verhoogde verkeersveiligheid

Wegen en Verkeer voert werken uit aan de Steenweg op Brussel om de verkeersveiligheid in de buurt te verhogen.

Heraanleg bushaltes Isidoor Meyskens

De bushaltes Isidoor Meyskens, op de Steenweg op Brussel en op de Isidoor Meyskensstraat, worden heraangelegd. De haltehavens worden aangepast zodat fietsers via het fietspad achter de bushalte doorrijden. Dat is ook veiliger voor pendelaars die uit de bus stappen.

De voetpaden op het kruispunt van de Steenweg op Brussel met de Isidoor Meyskensstraat worden ook verbreed.

Beperking invoeg- en keerbewegingen

Door enkele ingrepen worden de invoeg- en keerbewegingen, ter hoogte van de afrit Jette (nr. 9), beperkt. Zo is het verkeer overzichtelijker en maken we dit kruispunt veiliger. Linksaf slaan van en naar Bowling Stones Brussel wordt hierdoor bijvoorbeeld onmogelijk.

In de toekomst worden keerbewegingen gemaakt ter hoogte van de oprit van de ring. Keren ter hoogte van tankstation Q8 blijft ook mogelijk. Na de ingrepen is het mogelijk om vanuit de Steenweg op Brussel links de Isidoor Meyskensstraat in te draaien.

Veiligere fietsoversteek

De fietsoversteek aan de oprit van de ring wordt verkort en de snelheid van wagens die oprijden wordt beperkt. Deze maatregelen zorgen ervoor dat deze oversteek veiliger wordt. Dit is belangrijk omdat deze fietsoversteek in het verlengde van de Brusselse gewestelijke fietsroute 12B ligt.

Timing en impact?

Tijdelijke omleidingen van kracht

De werken worden uitgevoerd vanaf 10 augustus tot en met 19 september 2020. Deze planning is onder voorbehoud van het weer en onvoorziene omstandigheden. De meest hinderlijke werken worden uitgevoerd tijdens de maand augustus om zo de hinder voor het verkeer te beperken.

Omleiding via afrit Wemmel (nr. 8)

Doorgaand verkeer op de Steenweg op Brussel blijft zoveel mogelijk toegelaten. 

Als er werken worden uitgevoerd aan het begin van de Isidoor Meyskensstraat, wordt het verkeer omgeleid. Verkeer vanop de E40 met bestemming Steenweg op Brussel, wordt omgeleid via de afrit Wemmel (nr. 8). Zij volgen de Limburg Stirumlaan tot aan de rotonde met de Isidoor Meyskensstraat. Daar slaan zij af en volgen zij de omleiding tot aan de rotonde met de Koningin Astridlaan. 

Bedrijven blijven bereikbaar

Bedrijven en handelaars langs de werfzone blijven tijdens de werken maximaal bereikbaar.

Contact

Contacteer ons bij vragen