Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbindingslussen E40 / Leuven binnen- en buitenring (R0) Brussel 's avonds en ‘s nachts afgesloten vanaf 13 april

Verbindingslussen E40 / Leuven binnen- en buitenring (R0) Brussel 's avonds en ‘s nachts afgesloten vanaf 13 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst sinds enkele maanden nieuwe LED-verlichting in de verbindingslussen van de R0 met de E40, op het verkeersknooppunt in Sint-Stevens-Woluwe. Op 13 april start de aannemer in een van de laatste fases van deze werken met het verwijderen van de betonnen verlichtingspalen in de verbindingslus waar het verkeer, dat vanuit Leuven komt, de binnen- of buitenring (R0) oprijdt. De lus wordt tijdens deze nachtelijke werken volledig afgesloten voor verkeer. Het doorgaande verkeer richting Gent/Antwerpen en richting Charleroi/Namen wordt van 21.00 uur ‘s avonds tot 5.00 uur ‘s morgens omgeleid via het op- en afrittencomplex van de E40 in Evere. Luchthavenverkeer (Brucargo en passagiers) volgt een alternatieve omleiding via Zaventem.

Voor het omleidingsplan en meer informatie: https://wegenenverkeer.be/e40-zaventem-led

Nieuwe verlichting op verkeersknooppunt Sint-Stevens-Woluwe
Sinds november 2019 werkt een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer in Sint-Stevens-Woluwe, op het knooppunt van de E40 en de R0. Vanaf 13 april is de laatste verbindingslus aan de beurt. Dan starten de werken in de lus waar het verkeer vanuit Leuven de binnen- of buitenring (R0) oprijdt, om richting Charleroi/Namen of richting Gent/Antwerpen te rijden. De werken zullen ongeveer 3 weken duren. 

Wegen en Verkeer wenst de betrokken aannemer en de arbeiders nadrukkelijk te bedanken voor hun inzet om deze werf verder te zetten. Er worden de nodige beschermingsmaatregelen voor de aanwezige arbeiders genomen zodat zij in deze moeilijke omstandigheden toch kunnen verder werken.

Verkeer omgeleid via op- en afrittencomplex van Evere
Om de werken uit te voeren wordt de lus tijdens de weekdagen van 21.00 ‘s avonds tot 5.00 uur ‘s morgens afgesloten. Vanaf 13 april zal het doorgaande verkeer drie weken lang van 21.00 uur tot 5.00 uur dan ook omgeleid worden via het op- en afrittencomplex van de E40 in Evere. Bestuurders die vanuit Leuven komen, zullen in Evere de afrit nemen om daarna onmiddellijk de oprit in de andere rijrichting te nemen. 

Luchthavenverkeer via afrit Sterrebeek (nr. 21) en Zaventem
Voor luchthavenverkeer, zowel vrachtverkeer Brucargo als passagiers die op de luchthaven moeten zijn, wordt er een omleiding ingesteld via de afrit in Sterrebeek (nr. 21). Vrachtverkeer volgt vervolgens een omleiding via de Mechelsesteenweg (N227) en de Haachtsesteenweg (N21) om aan de Brucargo-zone te geraken. Passagiersverkeer wordt omgeleid via de Leuvensesteenweg (N2) en de Woluwelaan (R22) om via het op- en afrittencomplex Zaventem - Henneaulaan richting Brussels Airport te kunnen rijden. 

22.000 energiezuinige lampen langs Vlaamse snelwegen
Na de R4 in Gent, de E40 in Brugge, de E313 en de E314 in Lummen en een hele resem andere locaties, plaatst Wegen en Verkeer ook nieuwe en energiezuinige LED-verlichting langs de E40 in Kraainem en Zaventem. Wegen en Verkeer plaatste sinds eind 2018 ruim 4.000 nieuwe lampen. Zo is Wegen en Verkeer weer een stap dichter bij de doelstelling om de komende jaren 22.000 nieuwe LED-installaties te plaatsen. Naast een lagere CO2-uitstoot, biedt LED-verlichting nog andere voordelen. Het licht kan beter gericht worden, waardoor minder verlichtingstoestellen nodig zijn. LED-lampen hebben ook een langere levensduur waardoor ze minder vaak vervangen moeten worden.