Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbetering fietsinfrastructuur kruispunt Heerstraat x Boseind in Pelt

Verbetering fietsinfrastructuur kruispunt Heerstraat x Boseind in Pelt

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vandaag aan het kruispunt van de Heerstraat met Boseind. De fietsinfrastructuur nabij de spoorwegbrug wordt aangepast om de veiligheid voor actieve weggebruikers te verhogen. De werken duren een 2-tal weken met versmalde rijstroken op de Heerstraat. Dat kan enige vertraging op het traject Pelt - Hamont-Achel veroorzaken.

 

Vernieuwing fietspaden en fietssuggestiestrook

De fietspaden aan alle zijden van het kruispunt worden vernieuwd en er komt een korte fietssuggestiestrook. Fietsers worden waar mogelijk gescheiden van gemotoriseerde weggebruikers. Zo kunnen zij zich op een veilige manier verplaatsen richting de schoolomgeving, het centrum, station en andere bestemmingen in de omgeving.

Door andere wegenwerken op Boseind, werd deze ingreep opgeschoven naar eind november.

 

Minderhinder-maatregelen: versmalde rijstroken, Boseind onderbroken

Gemotoriseerd verkeer op de Heerstraat blijft in beide richtingen mogelijk op versmalde rijstroken. De aantakking met Boseind wordt onderbroken en is bereikbaar via de Kievitstraat en Haagdoornstraat. Voetgangers en fietsers kunnen de werfzone passeren.

Weersgevoelig
De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.
 

Meer informatie over dit project