Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilige fietsoversteken aan kruispunt Citadellaan met Steineweg in Kaggevinne (Diest)

Veilige fietsoversteken aan kruispunt Citadellaan met Steineweg in Kaggevinne (Diest)

In Kaggevinne (Diest), aan het kruispunt van de Citadellaan (R26) met de Steineweg wordt er een verkeerseiland aangelegd met twee fietsoversteken vanaf 1 februari. Ook de zone 50 wordt doorgetrokken tot voorbij het kruispunt. De werken duren tot einde maart.

Overzichtelijker kruispunt met oversteekplaatsen binnen zone 50

Wegen en Verkeer legt een verkeerseiland aan in het midden van de rijbaan, zodat fietsers voortaan in twee keer kunnen oversteken. Dat maakt het kruispunt veel overzichtelijker. Om de verkeerssituatie veiliger te maken, wordt ook de zone 50 doorgetrokken tot voorbij het kruispunt. Beide oversteekplaatsen zullen dan in de zone 50 liggen. De fietspaden zelf worden ook in het rood aangelegd. Dat draagt bij tot de zichtbaarheid voor fietsers.
 

2 maanden werken: Steineweg aan een kant afgesloten

Autoverkeer kan tijdens de werken via tijdelijke verkeerslichten in beide richtingen op de De Citadellaan (R26) blijven rijden. De  Steineweg wordt aan de kant van de Citadellaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tijdens de volledige duur van de werken. Een plaatselijke omleiding wordt voorzien langs Steyneveld en de Zichemseweg naar de Citadellaan (R26). Voor fietsers en voetgangers wordt een aparte doorgang langsheen de werfzone voorzien.

 

Volg de werken online