Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger verkeerssituatie voor fietsers op kruispunt Citadellaan / Steineweg in Kaggevinne

Veiliger verkeerssituatie voor fietsers op kruispunt Citadellaan / Steineweg in Kaggevinne

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R26

Wegen en Verkeer investeert 300.000 euro in de aanleg van twee oversteekplaatsen voor fietsers op het kruispunt van de Citadellaan en de Steineweg in Kaggevinne.

Wat en waarom?

Wegen en Verkeer zal een verkeerseiland aanleggen in het midden van de rijbaan, zodat fietsers voortaan in twee stappen kunnen oversteken. Dat is veel veiliger en maakt het kruispunt veel overzichtelijker. 

Om de verkeerssituatie veiliger te maken, wordt ook de zone 50 doorgetrokken tot voorbij het kruispunt. De twee oversteekplaatsen zullen dan in de zone 50 liggen. 

De rode zones op het technisch plan hieronder zijn fietspaden. Die zullen in de nieuwe situatie ook in het rood aangelegd worden. Ook dat draagt bij tot de zichtbaarheid en de veiligheid van de fietsers. 

Kruispunt Kaggevinnen veiliger voor fietsers

Timing en impact?

2 maanden werken vanaf 1 februari 2021

Steineweg aan 1 kant afgesloten, Citadellaan open voor verkeer

De Citadellaan (R26) zal altijd in beide richtingen open blijven. Het verkeer kan via tijdelijke verkeerslichten doorrijden, maar zal wel hinder ondervinden. Deze hinder zal zo beperkt mogelijk gehouden worden.  De  Steineweg wordt aan de kant van de Citadellaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tijdens de volledige duur van de werken. Een plaatselijke omleiding wordt voorzien langs Steyneveld, de Zichemseweg naar de Citadellaan (R26). 

Voor fietsers en voetgangers wordt een aparte doorgang langsheen de werfzone voorzien.

Parkeren en bereikbaarheid

De parkeerplaatsen ter hoogte van de huisnummers 56-88 zullen voor de gehele duur van de werken niet gebruikt kunnen worden. De garages van de betrokken huizen evenmin. Wegen en Verkeer dankt u voor uw begrip voor dit ongemak en vraagt de omwonenden vriendelijk om verderop te parkeren.

Bewonersbrief