Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig fietsen op rotonde Industrielaan (N724) x Paalseweg

Veilig fietsen op rotonde Industrielaan (N724) x Paalseweg

Maandag 6 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van de rotonde van de Industrielaan (N724) met de Paalseweg in Tessenderlo. Deze rotonde wordt uitgerust met vrijliggende fietspaden en middengeleiders op de vier armen. De werken duren een zestal weken, verkeer op de Industrieweg oost-west blijft mogelijk. De Paalseweg wordt aan de noord- en zuidzijde van de rotonde telkens 3 weken afgesloten.

De Industrieweg verbindt Tessenderlo met industriezone West-Limburg en het Albertkanaal. Op de rotonde met de Paalseweg rijden fietsers vandaag op de rijweg. AWV gaat er vanaf 6 februari nieuwe  fietspaden aanleggen. Een betonnen veiligheidsstrook zorgt voor een fysieke scheiding tussen de rijweg en dat fietspad. Fietsers krijgen zo meer ruimte op een veilig, afgescheiden fietspad. We vernieuwen ook het asfalt van de rijweg en plaatsen middengeleiders op de vier armen van de rotonde. Die moeten de snelheid van gemotoriseerd verkeer verlagen.

Werken in twee fases 

De infrastructuurwerken starten op 6 februari 2023 en zouden zo’n zes weken duren. De werken worden uitgevoerd in twee fases, waarbij elke helft van de rotonde zo’n drie weken in beslag zou nemen. Eerst wordt de kant van Paal aangepakt, daarna de kant van Hulst. Aan het einde van de werken krijgt de rotonde een nieuwe laag asfalt. Die werken worden ‘s nachts uitgevoerd omdat de rotonde dan afgesloten moet zijn voor alle verkeer. De werken zijn sterk afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan daardoor nog wijzigen. 

Minderhinder-maatregelen: zuid- en noordkant rotonde om de beurt afgesloten

De werken worden gefaseerd uitgevoerd worden om de hinder te spreiden. Het kruispunt in de werfzone wordt tijdelijk een drietaks kruispunt met verkeerslichten. Daardoor blijft verkeer op de Industrieweg oost-west altijd mogelijk. 

In de eerste fase is de rotonde aan kant Paal afgesloten. Gemotoriseerd verkeer noord-zuid volgt een omleiding via Paalseweg, Tessenderlosesteenweg, Rijsselstraat en Industrieweg. Voor fietsers geldt een lokale omleiding via Zillekesstraat, Gettendonkstraat, Industrieweg en Paalseweg naast de werfzone. Deze fase duurt zo’n drie weken. 

Daarna werkt de aannemer aan kant Hulst. Gemotoriseerd verkeer noord-zuid volgt een omleiding via Paalseweg, Kanaalweg en Havenlaan. De fietsomleiding is dezelfde als in de eerste fase. 
Check daar www.delijn.be voor de wijzigingen in de dienstregeling. 

Meer info over de werken vind je op www.wegenenverkeer.be/tessenderlo. Schrijf je daar in op de nieuwsbrief. Zo blijft je eenvoudig op de hoogte over de werken en de verkeersmaatregelen.

Bekijk hier het omleidingsplan van fase 2 op de webpagina.