Overslaan en naar de inhoud gaan

Veilig de Leuvensesteenweg oversteken: aanleg voetgangersoversteek aan Oude Baan in Boutersem start 18 september

Veilig de Leuvensesteenweg oversteken: aanleg voetgangersoversteek aan Oude Baan in Boutersem start 18 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 18 september met de aanleg van een nieuwe verlichte voetgangersoversteekplaats op de Leuvensesteenweg (N3) in Boutersem, ter hoogte van de Oude Baan. Gemotoriseerd verkeer op de Leuvensesteenweg moet een maand lang beurtelings voorbij de werf rijden.

Verlichte oversteekplaats

Aan het kruispunt van de Oude Baan kan je vandaag onmogelijk op een veilige manier de weg oversteken. Een nieuwe verlichte oversteekplaats moet daar verandering in brengen. Een aannemer legt de oversteekplaats aan en plaatst de verlichtingspalen. Hij past ook het fietspad aan ter hoogte van het kruispunt, zodat voetgangers ruimte genoeg hebben om makkelijk over te steken.

Beurtelings verkeer

De werken duren ongeveer een maand. Ze gebeuren in twee fases: eerst werkt de aannemer op de weghelft richting Leuven, na enkele weken wisselt de werf van kant naar de weghelft richting Tienen. Gemotoriseerd verkeer kan al die tijd gebruik blijven maken van de Leuvensesteenweg. Door middel van tijdelijke verkeerslichten aan de werf kunnen auto’s beurtelings voorbij de werf rijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen altijd op een veilige manier de werf passeren.

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

Steden en gemeenten brachten de voorbije jaren meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/boutersem.