Overslaan en naar de inhoud gaan

Update: verkeer nog niet naar vernieuwde brughelft viaduct Boorsem

Update: verkeer nog niet naar vernieuwde brughelft viaduct Boorsem

Door de voorspelde regen kan het verkeer op de E314 in Boorsem komende nacht niet omgezet worden naar de vernieuwde zijde van het viaduct. Daarvoor zijn immers markeringswerken nodig, die enkel op een droog wegdek mogelijk zijn. De fasewissel staat nu gepland na het kerstverlof, zodra het weer dit toelaat.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) had voorzien het verkeer in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december om te zetten naar de vernieuwde zijde van het viaduct in Boorsem. Zo kon er meteen na de kerstvakantie worden gestart met de renovatie van de noordkant van het viaduct, rijrichting Lummen. 

Omwille van de aangekondigde regen van komende nacht kan deze fasewissel niet plaatsvinden. De aannemer moet daarvoor immers heel wat rijwegmarkeringen aanbrengen. Een cruciaal onderdeel dat enkel bij droog weer lukt. De markering en dus ook de verkeerswissel schuift op tot na de kerstvakantie. 

Verkeerssituatie blijft ongewijzigd

De verkeerssituatie op de E314 blijft dus hetzelfde zoals vandaag. Verkeer naar afrit 1 Stein moet voorsorteren en de rechterrijstrook blijven aanhouden. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Fietsers rijden in beide richtingen over het fietspad aan één zijde van het viaduct.

Renovatie viaduct

AWV renoveert op de E314 het viaduct ter hoogte van de grensovergang in Boorsem. Ook het asfalt wordt vernieuwd vanaf het ecoduct in Maasmechelen tot aan de Nederlandse grens. Deze ingrepen moeten het rijcomfort en de verkeersveiligheid verhogen.

Meer info op www.wegenenverkeer.be/maasmechelen