Overslaan en naar de inhoud gaan

Start werken aan kruispunt Leuvensesteenweg met Wezembeekstraat in Zaventem vanaf maandag 6 februari

Start werken aan kruispunt Leuvensesteenweg met Wezembeekstraat in Zaventem vanaf maandag 6 februari

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 6 februari 2023 aanpassingen uit aan het kruispunt van de Leuvensesteenweg (N2) met de Wezembeekstraat en de Jan Baptist Devlemincklaan in Zaventem. De gewestweg blijft open voor doorgaand verkeer tussen Brussel en Leuven. Beide zijstraten van het kruispunt worden wel volledig afgesloten, waardoor lokaal verkeer een omleiding moet volgen. De werken duren 5 weken en worden, als het weer meezit, midden maart afgerond.

Zijstraten afgesloten voor verkeer

De Wezembeekstraat en Jan Baptist Devlemincklaan zijn tijdens de volledige duur van de werken afgesloten voor verkeer. Voor fietsers en voetgangers wordt een corridor met verkeerslichten en drukknop voorzien zodat zij veilig kunnen blijven oversteken. De Lijn zorgt voor een tijdelijke halte 100 meter voor de werfzone voor bussen komende van Brussel, zodat reizigers veilig kunnen op- en afstappen. Lokaal verkeer naar de Wezembeekstraat volgt in beide richtingen een omleiding via de Mechelsesteenweg, de Tramlaan en de J.F. Kennedylaan. Verkeer naar de Jan Baptist Devlemincklaan rijdt om via de Grote Daalstraat. Doorgaand verkeer kan wel blijven doorrijden tussen Brussel en Leuven. 

Veilig en overzichtelijk kruispunt 

"Door de verkeerslichtenregeling op het kruispunt volledig te vernieuwen en aan te passen naar ‘vierkant groen’ wordt het aantal conflictsituaties tussen actieve weggebruikers en gemotoriseerd verkeer tot een minimum beperkt. Zo zullen alle voetgangers en fietsers tegelijk groen krijgen en veilig kunnen oversteken terwijl het autoverkeer rood licht heeft. Bovendien komen er aansluitende fietspaden en -oversteken, en duidelijke markeringen voor de zebrapaden. In beide richtingen worden de bushaltes ook verplaatst en heraangelegd. De nieuwe haltes met verhoogde busperrons garanderen dat elke busreiziger vlot kan op- en afstappen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

> Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/zaventem.