Overslaan en naar de inhoud gaan

Start herstellingswerken op Haachtsesteenweg in Machelen vanaf maandag 30 januari

Start herstellingswerken op Haachtsesteenweg in Machelen vanaf maandag 30 januari

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 30 januari 2023 op de Haachtsesteenweg (N21) in Machelen. Tussen het kruispunt met de Heirbaan en de Luchthavenlaan (N211) worden de betonplaten over een lengte van 1700 meter in verschillende fasen hersteld. De gewestweg blijft tijdens de werken open voor doorgaand verkeer. Het kruispunt met de Heirbaan wordt op een later tijdstip aangepakt en zal een tijd afgesloten zijn. De timing hiervan is voorlopig nog niet gekend. De herstellingswerken aan de betonplaten duren 6 weken en worden volgens de huidige planning op 10 maart afgerond.

Haachtsesteenweg blijft open

Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder van de werken. Bussen van De Lijn kunnen lichte vertraging oplopen door de versmalde rijstroken op de Haachtsesteenweg. Gebruikers van het openbaar vervoer maken dan ook best gebruik van de routeplanner van De Lijn via delijn.be/routeplanner. De versmalde rijstroken op de gewestweg zorgen ervoor dat doorgaand verkeer de Haachtsesteenweg kan blijven gebruiken. 

Nieuwe betonplaten over afstand van 1700 meter

De slechte betonvakken op de Haachtsesteenweg liggen verspreid over een afstand van 1700 meter tussen de kruispunten met de Heirbaan en de Luchthavenlaan. Doordat de Haachtsesteenweg meerdere rijvakken telt kan de aannemer in verschillende fasen werken en kan de gewestweg open blijven voor verkeer. Na het lokaal opbreken van de slechte betonvakken volgt de heraanleg van zowel de fundering als de betonverharding. 

Vernieuwing betonstrook ter hoogte van het kruispunt op later tijdstip

Ter hoogte van het kruispunt met de Heirbaan wordt ook een hele betonstrook vernieuwd. Het kruispunt wordt dan een tijd lang afgesloten, zodat het beton opnieuw kan uitharden. De timing van die werken is nog niet gekend. Momenteel zijn er veel actieve werven in en rondom Machelen. Om de verkeershinder te spreiden is met de gemeente afgesproken dat de werken aan het kruispunt later op het jaar zullen gebeuren. 

> Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/machelen.