Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellen van betonplaten op Haachtsesteenweg ter hoogte van Brucargo

Herstellen van betonplaten op Haachtsesteenweg ter hoogte van Brucargo

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N21

Wat en waarom?

Nieuwe betonplaten zorgen voor meer rijcomfort

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 30 januari herstellingswerken uit op de Haachtsesteenweg (N21) ter hoogte van Brucargo in Machelen. Over een afstand van 1700 meter vernieuwen we in verschillende fasen de oude betonplaten tussen het kruispunt met het Lindenplein en de Luchthavenlaan (N211). Ook het kruispunt met het Lindenplein zelf pakken we aan. De beschadigde betonplaten worden eerst lokaal opgebroken. Daarna leggen we de fundering en betonverharding opnieuw aan om het rijcomfort te verbeteren.

Timing en impact?

Tijdelijke afsluiting Lindenplein vanaf 27 februari 2023

De aannemer werkt sinds maandag 30 januari 2023 aan de herstellingen van de betonplaten. Volgens de huidige planning duren de werken 6 weken en kunnen we de herstellingen tegen vrijdag 10 maart 2023 afronden. Vanaf 27 februari gaat er een volgende fase van start en werkt de aannemer ter hoogte van het kruispunt met het Lindenplein waar een hele betonstrook vernieuwd wordt. Dit kruispunt zal dan ook een tijd afgesloten worden tot het beton opnieuw uitgehard is. 

Om de hinder te beperken wordt dit gelijktijdig uitgevoerd met de asfalteringswerken van de Koning Albertlaan en Lindenplein. Deze werken zijn in opdracht van de gemeente Machelen. In deze zone wordt nog de laatste laag asfalt en markeringen aangelegd vanaf 1 maart tot en met 10 maart.

Omleiding voor lokaal verkeer, doorgaand verkeer om de beurt via versmalde rijstrook op weghelft rijrichting Haacht

Vanaf 27 februari is de aansluiting van het Lindenplein op de Haachtsesteenweg (N21) volledig afgesloten.

  • Voetgangers: kunnen aan het kruispunt met het Lindenplein blijven oversteken aan de tijdelijke voetgangersoversteek met drukknoppen
  • Fietsers: aan de fietsers van en naar Machelen centrum wordt gevraagd om de fietsoversteek tussen het kruispunt met het Lindenplein en de brug over de R0 te gebruiken
  • Openbaar vervoer: de buslijnen 222, 270, 271, 282 en 538 aan bushaltes Diegem Ring, Diegem Koning Albertlaan kunnen een beperkte verhoging van de reistijd oplopen door de versmalde rijstroken.
  • Doorgaand verkeer: Vanaf 27 februari worden op de Haachtsesteenweg de verkeerslichten op knipperstand geplaatst en passeert het verkeer het kruispunt via een versmalde rijstrook in elke rijrichting. Al het verkeer rijdt dan op de weghelft waar normaal het verkeer richting Haacht op rijdt
  • Lokaal verkeer centrum Machelen: volgt een omleiding om de Haachtsesteenweg te bereiken: via de Diegemstraat, Toekomststraat, Koningin Fabiolalaan, Heirbaan en Luchthavenlaan. Opgelet: de Bosveldsite is tijdelijk niet bereikbaar via het Lindenplein. 

Wegen en Verkeer plaatst extra LED-tekstkarren op het kruispunt zelf om mensen te informeren. 

Documenten

Bewonersbrief

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier