Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Annatunnel: lift op linkeroever buiten dienst op donderdag 20 oktober

Sint-Annatunnel: lift op linkeroever buiten dienst op donderdag 20 oktober

De lift van de Sint-Annatunnel op linkeroever werd na een grondige renovatie terug in dienst genomen op 11 juli 2022. Sindsdien heeft ze al meer dan 40.000 ritten op de teller. Een grondige onderhoudsbeurt is gepland in april volgend jaar, maar na een inspectie van de hefkabels blijkt een tussentijdse herstelling noodzakelijk. Een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert die uit op donderdag 20 oktober van 09.00 tot 19.00 uur. De Sint-Annatunnel blijft open, maar tunnelgebruikers wordt aangeraden om alternatieven te gebruiken zoals het gratis Sint-Annaveer of de Kennedyfietstunnel.

Omwille van extreem lange leveringstermijnen heeft AWV tijdens de grondige restauratie in de eerste helft van het jaar een aantal onderdelen van de lift op linkeroever hergebruikt, waaronder de acht hefkabels. Na een recente inspectie van deze kabels blijkt een tussentijdse herstelling van twee kabels noodzakelijk, om het risico op uitvallen van de lift te vermijden. Een effectieve vervanging van alle hefkabels is momenteel voorzien in april 2023, wanneer ook alle andere gerecupereerde onderdelen vernieuwd zouden kunnen worden. Andere tussentijdse noodherstellingen zijn niet uit te sluiten. Daarnaast zullen op dagelijkse basis ook kleinere onderhoudswerken en inspecties plaatsvinden in het kader van het onderhoudscontract voor de liften. Meer informatie over de grondige onderhoudsbeurt volgt in maart of april 2023.

Gebruik Sint-Annaveer of Kennedyfietstunnel

AWV plant de herstelling van de liftkabels bewust samen met het wekelijks onderhoud van de roltrappen en de ijsstraalwerken aan de liftdeuren op rechteroever. Door alle werken op één dag in te plannen, beperken we de duur van de hinder. De kabelwerken starten pas na 09.00 uur zodat de ochtendspits nog vlot kan verlopen. De Sint-Annatunnel blijft open, maar tunnelgebruikers wordt aangeraden om nu donderdag 20 oktober het gratis Sint-Annaveer of de Kennedyfietstunnel als alternatief te gebruiken.

Check app fietsverbindingen Schelde

Via de app ‘Fietsverbindingen Schelde’ en de website van het Agentschap Wegen en Verkeer kan iedereen de meest recente informatie raadplegen over de Sint-Annatunnel, het Sint-Annaveer en de Kennedyfietstunnel.