Overslaan en naar de inhoud gaan

Sint-Annatunnel en Kennedyfietstunnel

Sint-Annatunnel en Kennedyfietstunnel

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Weg

SAT
KT

Nachtelijke onderhoudswerken aan roltrappen

Vanaf zondag 4 oktober 2020 worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de roltrappen van de Sint-Annatunnel in Antwerpen. De werken starten op rechteroever en zullen per oever ongeveer drie weken duren. Het gaat om periodieke onderhoudswerken om de continuïteit van de roltrappen te verzekeren. De werken zullen in totaal zes weken duren omdat er hoofdzakelijk ’s nachts gewerkt zal worden. Zo houden we de hinder voor de gebruikers zo beperkt mogelijk.

De werken vinden hoofdzakelijk ’s nachts plaats, telkens van 20u tot 06u, om de hinder voor de gebruikers zo klein mogelijk te houden. De roltrappen zijn dan buiten dienst. Overdag, tussen 06u en 20u, wordt getracht om de roltrappen steeds in gebruik te houden. Het valt echter niet volledig uit te sluiten dat er eens een enkele dag ook overdag gewerkt moet worden aan een bepaald segment van de roltrappen. De liften van de Sint-Annatunnel blijven tijdens de werken normaal in dienst.

Het onderhoud van de roltrappen op linkeroever zal doorgaan vanaf begin november. De exacte startdatum wordt nog gecommuniceerd via deze webpagina.

Op zoek naar de actuele status van de liften/roltrappen in de Sint-Annatunnel of de Kennedytunnel? Kijk dan hier: fietsersliften.wegenenverkeer.be 
Zoek je de uren van de veerdienst? Meer info: www.welkombijvloot.be/veer-sint-anna-sta

Praktische informatie

Sint-Annatunnel

 • Voor voetgangers en fietsers. Fietsen wordt enkel stapvoets (5 km/u) toegelaten. Bromfietsen dienen aan de hand gehouden te worden.
 • Toegankelijk via liften en roltrappen.
 • Werkingsuren roltrappen:
  • weekdagen: 06u - 20u (bij drukke passage tot 22u).
  • weekends: 09u - 21u.
  • bij defect liften draaien de corresponderende roltrappen 24/24u.

Veer Sint-Anna

 • Gratis veerdienst tussen linker- en rechteroever voor voetgangers, fietsers en begeleide rolstoelgebruikers.
 • Werkingsuren:
  • weekdagen: Linkeroever 7u - 18u / Rechteroever 7u15 - 18u15
  • weekends/feestdagen: Linkeroever 10u - 21u / Rechteroever 10u15 - 21u15
 • Om de 30 minuten een afvaart per oever (kwartier heen en kwartier terug).
 • Het aantal overvaarten per dag kan variëren en kan in functie van de noden en wachttijden worden bijgestuurd. Hinder door ander scheepvaartverkeer op de Schelde is mogelijk. 

Kennedyfietstunnel

 • Vluchtkoker van de Kennedytunnel, alternatieve Scheldekruising voor fietsers.
 • Toegankelijk via liften en trappen.
Overzicht locatie scheldekruising voor fietsers

Renovatie Sint-Annatunnel

Grondige renovatie liften vanaf voorjaar 2021

Om de storingen en defecten aan de liften van de Sint-Annatunnel grondig en duurzaam aan te pakken, bereidt het Agentschap Wegen en Verkeer een omvangrijk renovatieproject voor. Zo zullen de liften volledig gemoderniseerd worden, met respect voor het beschermd karakter van de installaties. Tot nog toe werd er echter geen geschikte aannemer gevonden omwille van de omvang, complexiteit en specificiteit van de opdracht. Wegen en Verkeer heeft daarop beslist om de opdracht te herzien en een nieuw bestek uit te schrijven met een uitsplitsing van verschillende opdrachten om de kans op het vinden van een geschikte aannemer te vergroten. Zodra er een aannemer is gevonden, kunnen de werken in detail worden voorbereid. In het voorjaar van 2021 hoopt AWV te kunnen starten met de grondige renovatiewerken aan de liften.