Overslaan en naar de inhoud gaan

Rioolherstellingen tijdens eerste twee weken van juli

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werken volop verder aan een nieuwe Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Tijdens de eerste twee weken van de zomervakantie, van maandag 1 tot en met vrijdag 12 juli, voert de aannemer herstellingswerken uit aan de riolering in de zone tussen de Ruisbroeksesteenweg en tankstation Gabriëls. Bij de uitvoering in een vorige fase zijn er betonresten achtergebleven. De gewestweg wordt hiervoor afwisselend in de richting van Brussel en Halle afgesloten. Het doorgaand autoverkeer en fietsers volgen een omleiding.

Omleidingen voor verkeer op Bergensesteenweg

In de eerste week, van 1 tot en met 5 juli, volgt verkeer op de Bergensesteenweg richting Brussel een omleiding. In de tweede week, van 8 tot en met 12 juli duurt, moet verkeer richting Halle omrijden. De gesignaleerde omleiding leidt autoverkeer via de Lotstraat, Galgstraat en Georges Wittouckstraat naar hun bestemming. Voor fietsers is er een omrijroute via lokale wegen aangeduid. Wegen en Verkeer voert deze werken uit tijdens de schoolvakantie omdat er dan minder verkeer over de Bergensesteenweg rijdt.

Omleiding week 1 zomervakantie (1 tot en met 5 juli)

Oude steenweg in het nieuw

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn sinds eind 2020 bezig met de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Het volledige stuk tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Brusselbaan, zo’n 2,5 kilometer, krijgt een totale make-over. Onder de grond komt 10 kilometer gescheiden riolering en een nieuwe drinkwaterleiding, boven de grond wordt de weg modern, veilig en overzichtelijk ingericht. Ondertussen zijn de werken zo goed als halfweg. Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn nog tot 2027 aan de slag op de drukke gewestweg tussen Halle en Brussel.

> Actuele informatie over het project