Overslaan en naar de inhoud gaan

Provinciebaan (N46) in Elene: asfalteringswerken op vrijdag 29 oktober

Provinciebaan (N46) in Elene: asfalteringswerken op vrijdag 29 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de Stad Zottegem, de gemeente Oosterzele en Aquafin werken samen aan de vernieuwing van de Provinciebaan (N46) in Elene en Velzeke. Met de werken maken we de weg veiliger en comfortabeler voor alle weggebruikers. Op vrijdag 29 oktober werkt de aannemer de zone van de spoorweg tot en met het kruispunt aan de Elenestraat af en wordt een laatste laag asfalt op de weg aangebracht.

Bereikbaarheid op vrijdag 29 oktober

Als de weersomstandigheden het toelaten, brengt de aannemer op vrijdag 29 oktober een toplaag aan in de zone van de spoorweg tot en met het kruispunt met de Elenestraat. De weg zal in die zone de hele dag afgesloten zijn voor het verkeer. Het verkeer volgt de omleidingen die ook nu al van toepassing zijn. Op zaterdag 30 oktober is de weg hier terug open voor het verkeer.  

 

Werken Provinciebaan van Elenestraat tot Pandelaarstraat gaan verder door

Ondertussen gaan de werken op de Provinciebaan vanaf het kruispunt met de Elenestraat tot en met het kruispunt aan de Pandelaarstraat verder door. Die werken duren nog eind dit jaar. Zowel de omleidingen voor fietsers, doorgaand verkeer als zwaar verkeer blijven nog tot dan gelden. 

 

Het kruispunt van de Provinciebaan met de Boerestraat blijft afgesloten totdat de verkeerslichten terug in gebruik kunnen worden genomen. Dit zal wellicht nog tot half november duren. 

Werken Provinciebaan van Pandelaarstraat tot Steenbekestraat

Vanaf 15 november start de aannemer ook met de aanleg van riolering op de Provinciebaan vanaf het kruispunt met de Pandelaarstraat tot het kruispunt met de Steenbekestraat. De zijstraten Steenbekestraat en Pandelaarstraat zullen dan gedurende een korte periode ook onderbroken worden. 

Meer info over deze werken op www.wegenenverkeer.be/zottegem