Overslaan en naar de inhoud gaan

Project in de kijker: Rondweg Asse

Project in de kijker: Rondweg Asse

Ben jij benieuwd hoe BIM in een heel vroege fase van een project kan ingezet worden als communicatiemiddel naar zowel projectpartners als burgers? Lees dan zeker verder!

BIM heeft eindeloos veel toepassingen. De mogelijkheden beperken zich niet enkel tot technische zaken of analyses, maar een BIM-model geeft bv. ook op een laagdrempelige en transparante manier inzicht in een project. Het project “Rondweg Asse” is hiervan een mooi voorbeeld. 

Vandaag kreunt de gemeente onder de passage van 24.000 voertuigen per dag. Al het verkeer rijdt over de steenweg die dwars door de handelskern van de gemeente loopt, wat de nodige hinder met zich meebrengt. Met een nieuwe rondweg zullen we het doorgaand verkeer uit het centrum weghalen. De rondweg zal mooi ingebed zijn in het groene landschap, met een dicht netwerk van comfortabele fietspaden en -bruggen.

Het inbedden in het landschap spreekt bij veel mensen tot de verbeelding, of het nu projectpartners of burgers zijn. Maar dankzij BIM kan die verbeelding scherpgesteld worden. Door het BIM-model te combineren met drone-beelden van de huidige omgeving krijgen we inzicht in hoe het project ingepast zal worden in de bestaande omgeving. Dat kan helpen om zowel projectpartners als omwonenden inzicht te geven in hoe het er uiteindelijk zal uit zien. 

Door die visualisaties ook nog eens te combineren met een interactieve kaart waar de burger extra informatie kan krijgen en zelfs kan meedenken over het project, wordt het BIM-model als een sterk communicatiemiddel gebruikt tijdens dit studieproject. 

 

Rondweg Asse
Rondweg Asse
Rondweg Asse
Rondweg Asse
Rondweg Asse
Rondweg Asse
Rondweg Asse
Rondweg Asse