Overslaan en naar de inhoud gaan

Overijse: werken aan brug E411 over Frans Verbeekstraat

Overijse: werken aan brug E411 over Frans Verbeekstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer is op 14 augustus gestart met onderhoudswerken aan de brug van de E411 over de Frans Verbeekstraat in Overijse. De brug krijgt eerst aan beide zijden een nieuwe laag verf. Vanaf midden september worden op de weghelft richting Brussel de leuningen en vangrails vervangen. De snelweg blijft tijdens de werken open. Op de Frans Verbeekstraat regelen tijdelijke verkeerslichten het beurtelings verkeer. De werken duren volgens de huidige planning twee maanden, tot midden oktober.

E411 blijft open voor verkeer, werken op de busstrook 

De werken aan de zijkant en op de brug gebeuren in twee fasen. De onderhoudswerken vinden plaats van maandag 14 augustus tot midden oktober, elke fase duurt een maand. Het betonherstel in de eerste fase gebeurt vanaf de onderkant van de brug. Hiervoor is de inname van het rijvak richting Hoeilaart nodig op de Frans Verbeekstraat. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer beurtelings kan passeren. De werken op de brug aan de leuningen worden uitgevoerd vanaf de busstrook op de E411. Het verkeer kan op drie rijstroken blijven rijden.

Nieuwe leuningen en veiligheidsstootbanden

Op de weghelft richting Brussel zijn de leuningen aan vervanging toe. Eerst wordt de basis waarmee de leuningen op de brug rusten vervangen door een basis in beton. Daarna worden de nieuwe leuningen geplaatst. Nieuwe veiligheidsstootbanden voor de leuningen vervangen de huidige vangrails op deze weghelft. Aan beide zijden krijgt de brug bovendien een nieuwe laag verf. In de richting van Namen staan geen leuningen, maar geluidsschermen op de brug. Deze zijn nog in goede staat en moeten niet vervangen worden. Tegelijk met deze werken vervangt Wegen en Verkeer ook de leuningen van de brug over Paardenwater.

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/overijse.