Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe leuningen voor brug over Frans Verbeekstraat

Nieuwe leuningen voor brug over Frans Verbeekstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beƫindigd

Plaats

Weg

E411

Wat en waarom?

Nieuwe leuningen en veiligheidsstootbanden

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt aan de brug van de E411 over de Frans Verbeekstraat in Overijse. De leuningen van de brug op de weghelft richting Brussel zijn aan vervanging toe. 

  • We breken de leuningen en de basis op waarmee de leuningen op de brug zijn verankerd. De verankering vervangen we door een nieuwe basis in beton
  • Daarna plaatsen we de nieuwe leuningen. Richting Brussel staan op de brug vangrails voor de leuningen. Deze vervangen we door nieuwe veiligheidsstootbanden
  • In de richting van Namen staan er geen leuningen, maar geluidsschermen op de brug. Die zijn nog in goede staat en moeten niet vervangen worden. 
  • Bovendien geven we de muren van de brug aan beide zijden een nieuwe laag verf. Zo is de zuidelijke zijde van de brug (weghelft richting Namen) meteen  voorbereid voor de bouw van de toekomstige nieuwe fietsbrug.

Timing en impact?

Werken in 2 fasen vanaf 14 augustus 

De werken langs de zijkant en bovenop de brug gebeuren in twee fasen. Elke fase duurt een maand. Volgens de huidige planning starten de werken op vanaf 14 augustus en zijn ze eind oktober volledig afgerond. 

Fase 1 vanaf 14 augustus tot half september 2023

Het betonherstel wordt uitgevoerd vanaf de onderkant van de brug vanaf 14 augustus tot half september. Dit is nodig zodat de werken aan de fietsbrug voor de fietssnelweg (F204) van De Werkvennootschap kunnen opstarten. Op de Frans Verbeekstraat is hiervoor de inname van het rijvak richting Hoeilaart nodig. Tijdelijke verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer beurtelings kan passeren. Op de snelweg kan het verkeer dan op alle rijvakken rijden.

Fase 2 vanaf woensdag 27 september tot eind oktober 2023

De werken aan de leuningen en vangrail aan de bovenkant van de brug worden uitgevoerd vanaf 27 september tot eind oktober. Deze werken gebeuren vanop de snelweg. Hiervoor is inname van de busstrook nodig. Het verkeer kan tijdens de werken op 3 rijstroken blijven rijden. Wegen en Verkeer vervangt tijdens deze werken tegelijk de leuning van de brug aan Paardenwater. In de eerste helft van oktober krijgt de brug ook aan beide zijden een nieuwe laag verf. Hiervoor is opnieuw twee weken lang de inname van een rijstrook op de Frans Verbeekstraat onder de brug nodig. Er is beurtelings verkeer mogelijk via tijdelijke verkeerslichten.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier