Overslaan en naar de inhoud gaan

Overijse: Meer verkeersveiligheid voor Waversesteenweg (N4) Tombeek

Overijse: Meer verkeersveiligheid voor Waversesteenweg (N4) Tombeek

Vanaf 4 januari werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Waversesteenweg aan de kruispunten Lanestraat en Oude Waversesteenweg, ook gekend als Chaussée de Bruxelles. De werken duren tot half maart 2021. Er geldt een omleiding voor lokaal verkeer in de Lanestraat. De Waversesteenweg blijft tijdens de werken open voor doorgaand verkeer.

> Bekijk hier de aanpassingen voor de kruispunten of download het plan onderaan

 Compacter kruispunt Lanestraat voor meer zichtbaarheid en minder snelheid.

Wegen en Verkeer maakt het kruispunt van de Waversesteenweg met de Lanestraat compacter. De zichtbaarheid verbetert voor automobilisten die vanuit de Lanestraat de Waversesteenweg willen oprijden. Op de Lanestraat wordt een extra middenberm aangelegd. Fietsers kunnen daardoor de Lanestraat veiliger en in twee keer oversteken. Deze middenberm verhoogt de aandacht van bestuurders en doet hun snelheid minderen. 

De bushalte in de rijrichting van Overijse wordt toegankelijker gemaakt en krijgt ter hoogte van huisnummer 308 een verhoogd perron. Door deze ingreep verdwijnt een deel van de parkeerstrook voor de aanleg van de bushalte.

 Kleinere ingrepen aan 3 kruispunten voor meer fietsveiligheid

Aan de kruising van de Waversesteenweg met de Oude Waversesteenweg wordt de fietser beter beschermd van het doorrijdend verkeer door de aanleg van een rammelstrook in printbeton. Automobilisten die het kruispunt naderen ter hoogte van de fietsoversteek krijgen daardoor een waarschuwing.

Aan de kruispunten van de Kerkstraat en de Abtstraat met de Waversesteenweg plaatsen we langsheen het fietspad flexibele verkeerspalen om de fietsers beter te beschermen.  

 Aansluiting Lanestraat afgesloten, Waversesteenweg open.

De Waversesteenweg zal altijd in beide richtingen open blijven, maar ter hoogte van de werfzone zal het verkeer via versmalde rijstroken verder rijden. Deze hinder wordt zo beperkt mogelijk gehouden. De Lanestraat zelf wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer voor de volledige duur van de werken. Dat betekent dat omwonenden aan en rondom het kruispunt de plaatselijke omleiding volgen langs de andere zijde van de Lanestraat in de richting van centrum Overijse om opnieuw de steenweg op te rijden.