Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook komende zaterdagen nog extra hinder aan Leonardkruispunt

Ook komende zaterdagen nog extra hinder aan Leonardkruispunt

Net zoals afgelopen zaterdag (1 juni) lopen de werken aan de Leonardtunnel ook de komende drie zaterdagen (8, 15 en 22 juni) overdag verder. Het Agentschap Wegen en Verkeer liet eerder weten dat er enkel op 1 en 8 juni doorgewerkt zou worden. Om de deadline voor het afwerken van de zijwanden - aan de ingang en de uitgang van de koker van de binnenring - te halen werd er echter voor gekozen om de tunnel bijkomend nog twee zaterdagen langer (tot 16.00 uur in plaats van 8.00 uur) dicht te houden. Zo kan de aannemer volgens de huidige planning op 1 juli starten met het onderhoud van de vloerplaat van de binnenring.

> Hinder tot eind december 2024

> Planning werken

Omleiding via Leonardkruispunt en E411

Het verkeer van de binnenring (rijrichting Waterloo) wordt net zoals afgelopen zaterdag bovengronds omgeleid en zal daarbij de rijweg gebruiken die in normale omstandigheden door het verkeer van de buitenring gebruikt wordt (groene lijn op het plan hieronder). Het gevolg is dat ook de tunnelkoker van de buitenring (rijrichting Zaventem) afgesloten moet worden. Die bestuurders worden omgeleid via de E411 en het op- en afrittencomplex van Maleizen (nr. 3) (blauwe lijn). 

Extra wachttijden

De afgelopen weken leidde de afsluiting van de tunnelkoker van de buitenring op zaterdagen telkens tot file en gevoelige vertragingen op de E411. Op de binnenring zullen de wachttijden vergelijkbaar zijn met die van de afgelopen weken op weekdagen, met wachttijden van een halfuur tot drie kwartier.

Nachtelijke afsluitingen

Sinds april 2024 gaat de tunnel van de ring (verdieping -2) van de Leonardtunnel op weekdagen (maandag tot en met vrijdag) om 20.30 uur dicht. Tijdens deze nachtelijke afsluitingen heeft de aannemer de afgelopen dertien maanden het gros van de werken gedaan: onder andere de wanden en het plafond van de tunnel, de goten en de veiligheidsstootbanden, de zijwanden van de toegangen kregen een grondig onderhoud. Om 5.30 uur - op zaterdagen is dat om 8.00 uur - wordt de tunnel opengesteld, zodat het verkeer van de ring en van de E411 overdag zo weinig mogelijk gehinderd wordt.