Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud brug Brusselsepoort vanaf 2 mei: Brusselsestraat blijft afgesloten tot begin juli

Onderhoud brug Brusselsepoort vanaf 2 mei: Brusselsestraat blijft afgesloten tot begin juli

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 2 mei met een grondige onderhoudsbeurt van de brug van de Den Boschsingel (R23) over de Brusselsestraat in Leuven. De Brusselsestraat blijft aansluitend na het einde van de werken van Stad Leuven afgesloten tot begin juli. Gemotoriseerd verkeer blijft dan ook een omleiding volgen. De opritten en de afrit komende van Gasthuisberg aan de Leuvense ring gaan dan opnieuw open.

Verwijderen asbest door gespecialiseerde aannemer

De brug aan de Brusselsepoort is aan vernieuwing toe. Een aannemer van Wegen en Verkeer verwijdert de beschermende verflaag, herstelt het beton en alle voegen en brengt een nieuwe verflaag aan. Omdat de verf asbest bevat, gebeuren de werken door een gespecialiseerde aannemer. Hij werkt in een hermetisch afgesloten tent zodat er zeker geen asbestdeeltjes ontsnappen. Omdat er geen losse asbestvezels zijn, is er op dit moment geen enkel risico voor de gezondheid.

Brusselsestraat afgesloten tot begin juli

Sinds april 2022 is de Stad Leuven aan het werk in de Brusselsestraat. Die werken duren normaal gezien tot eind april 2023. Na de werken van Stad Leuven start de aannemer van Wegen en Verkeer. Vanaf dinsdag 2 mei wordt de Brusselsestraat nog twee maanden lang volledig afgesloten onder de brug. Tot begin juli moeten auto’s een omleiding volgen door de ring op te rijden, te keren aan de volgende afrit en terug te rijden naar de Brusselsepoort. Fietsers en voetgangers kunnen wel altijd door onder de brug. Voor hen is er geen omleiding.

Afrit Den Boschsingel een maand afgesloten in de tweede fase van de werken aan de brug

Na de werken onder de brug, start de aannemer aan de zijkant, op de afrit van de ring komende van de Mechelsepoort. Tijdens deze werken aan de zijkant van de brug moet de afrit van de ring ter hoogte van de Den Boschsingel opnieuw voor een maand afgesloten worden. Dat is nodig omdat ook het asbest aan de zijkant van de brug in een hermetische tent verwijderd wordt. Het afsluiten van deze afrit is in functie van de vordering van de werken en wordt nog overlegd met de politiediensten van Leuven. 

> Volg de updates over de hinder op onze projectpagina