Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoud brug Brusselsepoort

Onderhoud brug Brusselsepoort

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N2

Omwonenden in de nabije omgeving van de Brusselsepoort ontvingen deze infobrief over de start van de onderhoudswerken aan de brug van Wegen en Verkeer.

Wat en waarom?

Vernieuwing brug en verwijderen asbest

De brug van de Den Boschsingel (R23) over de Brusselsesteenweg (N2) in Leuven is aan vernieuwing toe. Wegen en Verkeer geeft de brug een onderhoudsbeurt:

  • We verwijderen de asbesthoudende verflaag op de wanden en onderkant van de brug; 
  • We herstellen het beton en de voegen;
  • En we brengen een nieuwe beschermende verflaag aan.

Veilig werken met asbest
De beschermende verflaag op de brug bevat asbest. Omdat er geen losse asbestvezels zijn, is er geen enkel risico voor de gezondheid. We verwijderen de verf uit voorzorg. Wegen en Verkeer doet beroep op een gespecialiseerde aannemer om het asbest op een veilige manier te verwijderen. De aannemer werkt in een hermetisch afgesloten tent zodat er zeker geen asbestdeeltjes kunnen ontsnappen.

Uitvoering start na werken van stad Leuven
Stad Leuven vernieuwt de Brusselsestraat tussen de Brusselsesteenweg en de Ierse-Predikherenstraat. Alles over die werken lees je op deze pagina.

Timing en impact?

Werken vanaf 2 mei tot najaar 2023

Sinds april 2022 is de Stad Leuven aan het werk in de Brusselsestraat. Die werken duren tot eind april 2023. Na de werken van Stad Leuven werkt de aannemer van Wegen en Verkeer vanaf dinsdag 2 mei tot het najaar van 2023 aan de brug.

Hinder voor fietsers en voetgangers

  • Fietsers en voetgangers kunnen altijd veilig voorbij de werken. 

Hinder voor openbaar vervoer

  • De bussen van lijnen 351, 352, 358, 651, 658, 521, 522 en 523 ondervinden hinder van de werken. Kijk op delijn.be/routeplanner of de app van De Lijn voor de laatste info.

Hinder voor gemotoriseerd verkeer

  • Brusselsestraat blijft na werken stad Leuven afgesloten (2 mei - begin juli 2023): De weg onder de brug wordt twee maanden volledig afgesloten. Auto’s moeten een omleiding volgen door de ring op te rijden, te keren aan de volgende afrit en terug te rijden naar de Brusselsepoort. Vanaf dinsdag 2 mei tot midden mei zijn alle op- en afritten van de ring geopend.

Tijdens de werken aan de brug voor asbestverwijdering zal de afrit van de ring ter hoogte van de Den Boschsingel opnieuw voor ongeveer een maand afgesloten moeten worden. Dat is nodig omdat ook het asbest aan die kant van de brug verwijderd wordt. Het afsluiten van deze afrit is in functie van de vordering van de werken aan de andere kant van de brug. Dit is nog in overleg met de politie Leuven. Hou dus zeker onze webpagina in de gaten voor verdere updates over dit project.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier