Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderdoorgang Brusselsepoort vanaf 1 september opengesteld voor verkeer: laatste afwerkingen tot oktober

Onderdoorgang Brusselsepoort vanaf 1 september opengesteld voor verkeer: laatste afwerkingen tot oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds 2 mei aan de brug van de Den Boschsingel (R23) over de Brusselsestraat in Leuven. In de nacht van donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september wordt de rijweg opnieuw opengesteld. Alle stellingen zijn dan weggenomen en de onderdoorgang is voor de start van het nieuwe schooljaar vrijgemaakt. Vanaf midden september tot midden oktober brengt de aannemer nog de laatste nieuwe verflagen aan. Enkel tijdens die werken zal er overdag nog een inname van een weghelft en voetpad nodig zijn. Tijdelijke verkeerslichten regelen dan de onderdoorgang van de brug. De eerste weken van september zal het verkeer dus vlot kunnen doorrijden.

Laatste afwerkingen

De betonherstellingen en asbestverwijdering aan de brug zijn volledig afgerond. In de nacht van donderdag 31 augustus op vrijdag 1 september zal de rijweg volledig open zijn. Alle stellingen zijn dan ook weggenomen. De aannemer voert nog in de loop van september tot in de maand oktober enkele laatste afwerkingen uit, zoals het aanbrengen van een nieuwe laag verf op een aantal vleugelmuren van de brug. Dit gebeurt met een hoogwerker,  waarbij de aannemer overdag omwille van veiligheidsredenen één weghelft onder de doorgang op de Brusselsestraat en het voetpad aan de kant van de werken moet innemen. De grondige onderhoudswerken zullen nog doorlopen tot in de maand oktober.

Tijdelijke lichten aan Brusselsepoort, enkel wanneer er gewerkt wordt

Enkel wanneer de aannemer werkt aan een van de muren van de brug wordt de onderdoorgang overdag tussen 09.00 uur en 15.00 uur afgesloten. Ook het voetpad wordt aan de kant van de werken dan ingenomen. Voetgangers worden dan naar de overkant van de straat geleid. Fietsers aan de kant van de werken moeten tijdelijk op de weg fietsen. Wanneer de rijbaan overdag wordt ingenomen, regelen tijdelijke verkeerslichten het beurtelings verkeer langs de werfzone. 

Volg de updates over de hinder op onze projectpagina