Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Hoppinpunt op Venlosesteenweg (N78) in Ophoven

Nieuw Hoppinpunt op Venlosesteenweg (N78) in Ophoven

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 11 maart 2024 aan een nieuw Hoppinpunt op de Venlosesteenweg, nabij de Maas- en Merrenhofstraat, in Kinrooi. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. Beide bushaltes worden aangepast volgens de huidige richtlijnen rond veiligheid, toegankelijkheid en comfort. De werkzaamheden zullen een 5-tal weken duren. Doorgaand verkeer tussen Maaseik en de Nederlandse grens wordt omgeleid.
 

Verhoogde en toegankelijke bushaltes ‘Ophoven Kerk’

De bushaltes, aan weerszijden van de steenweg, worden verhoogd ingericht met een achterliggend veilig fietspad. Hiervoor wordt o.a. een gedeelte van het middeneiland ingenomen. Bussen blijven er halteren op de rijweg. In een latere fase volgt nog een extra schuilhuisje, overdekte fietsenstalling en Hoppinzuil met informatie over andere beschikbare vervoersmodaliteiten in de buurt.
 

Minderhinder-maatregelen: doorgaand fiets- en autoverkeer omgeleid

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Gemotoriseerd bestemmingsverkeer op de Venlosesteenweg blijft beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten aan een vertraagde snelheid. Doorgaand verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Breeërsteenweg (N73), Weertersteenweg (N762) en Van Eycklaan. Fietsers die een langer traject afleggen en niet in de werfzone moeten zijn, volgen in beide richtingen een lokale omleiding. Busgebruikers raadplegen best voor vertrek de actuele dienstregeling van De Lijn. 
 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.

 

NAAR PROJECTPAGINA