Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw Hoppinpunt aan bushaltes ‘Ophoven Kerk’

Nieuw Hoppinpunt aan bushaltes ‘Ophoven Kerk’

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N78

Wat en waarom?

Toegankelijke bushaltes nabij Sint-Servatiuskerk

Beide bushaltes op de Venlosesteenweg, nabij de Maas- en Merrenhofstraat, in Kinrooi worden aangepast volgens de huidige richtlijnen rond veiligheid, toegankelijkheid en comfort. 

Om de verhoogde bushaltes inclusief een achterliggend veilig fietspad aan te leggen, wordt een gedeelte van het middeneiland met enkele bomen en 1 publieke parkeerplaats langs de steenweg ingenomen. De bussen zullen ook na de aanpassingen halteren op de rijweg. 

Verder komt er (mogelijk in een latere fase) een extra schuilhuisje, overdekte fietsenstalling en Hoppinzuil met informatie over andere beschikbare vervoersmodaliteiten in de buurt.

Hoppin, een nieuwe mobiliteitsvisie voor Vlaanderen

Centraal in deze nieuwe mobiliteitsvisie staat combimobiliteit, m.a.w. verschillende vervoermiddelen combineren om uw bestemming te bereiken. Denk aan de trein, tram, bus, een deelfiets of deelwagen. Maar ook wandelen en uw eigen fiets gebruiken horen erbij. Het uitgangspunt is dat scholen, ziekenhuizen, bedrijventerreinen, sport-, cultuur- en winkelcentra vlot bereikbaar zijn voor iedereen.

Meer weten? Neem een kijkje op hoppin.be.

Timing en impact?

Timing van de werken

De werken starten maandag 11 maart 2024 en duren een 5-tal weken.

Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.

Vanaf midden februari voert De Watergroep voorbereidende nutswerken uit in de omgeving.

Welke hinder kan u verwachten?

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

Naar verkeer/mobiliteit

  • Bestemmings- en plaatselijk verkeer op de Venlosesteenweg blijft beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten aan een vertraagde snelheid. Gemotoriseerd verkeer uit de zijstraten wordt eveneens via de tijdelijke lichtenregeling gestuurd. Doorgaand verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Breeërsteenweg (N73), Weertersteenweg (N762) en Van Eycklaan.
  • Bestemmingen in de werfzone blijven met de fiets bereikbaar. Fietsers kunnen zich op de rijbaan begeven volgens de richtlijnen ter plaatse. Fietsers die een langer traject afleggen en niet in de werfzone moeten zijn, volgen in beide richtingen een omleiding via Letterveld, Nagelstraat, Merrenhofstraat (bij werken westzijde) en via Wieljestraat, Heerweg, Maasstraat (bij werken oostzijde).
  • De werken hebben mogelijk ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Naar bereikbaarheid

  • De werken worden in 2 fases uitgevoerd en starten aan de zijde met oneven huisnummers. 
  • Tijdens de werkuren zijn opritten en garages van woningen moeilijker of niet toegankelijk. Wilt u overdag absoluut de baan op, parkeer dan veiligheidshalve buiten de werfzone. Te voet blijft uw woning of onderneming steeds bereikbaar.
  • Er geldt een parkeerverbod in de werfzone. 

Omleiding in beeld

Klik op het omleidingsplan voor een volledige weergave.

Vragen? Contacteer ons

Contact
Wegen en Verkeer Limburg
Telefoon
011 74 23 00 (bereikbaar tussen 9 en 12 uur)

Contactformulier