Overslaan en naar de inhoud gaan

Naamsepoort in Leuven krijgt definitieve wegmarkering tijdens avond- en nachtwerk

Naamsepoort in Leuven krijgt definitieve wegmarkering tijdens avond- en nachtwerk

Vanaf maandagavond 4 april (20u) voert een aannemer in een aantal fasen markeringswerken uit op de Naamsepoort (R23) en de aansluitende binnen- en buitenring van Leuven. De tijdelijke wegmarkeringen die er kwamen naar aanleiding van het WK wielrennen worden omgezet in nieuwe definitieve markeringen. De aannemer werkt in de eerste drie fasen tot vrijdagochtend 8 april (6u) met afwisselende afsluitingen van rijstroken en zijstraten ter hoogte van de Leuvense ring en het kruispunt van de Naamsepoort. Vanaf vrijdagavond 8 april tot maximum zaterdagnamiddag 9 april (16u) wordt mogelijk nog een mobiel team ingezet om de laatste afwerkingen uit te voeren. 

Afhankelijk van de fase en afsluitingen geldt er tijdens de werken een omleiding voor verkeer vanuit Leuven centrum of doorgaand verkeer vanuit de Naamsesteenweg. Voor het verkeer op de ring van Leuven blijft er tijdens de werken een rijstrook open. Fietsers krijgen in de derde fase tijdens de markeringen van de extra fietssuggestiestroken een alternatieve omleiding.

> Bekijk de interactieve kaart met fasering en omleidingen in beeld

Nieuwe markeringen en plaatselijk extra fietssuggestiestroken

Om valpartijen te voorkomen mocht er tijdens het WK wielrennen vorig jaar niet te veel reliëf aanwezig zijn op de rijweg. Daarom werden er toen tijdelijke verfmarkeringen aangebracht, na de aanpassingen voor fietsers aan de Naamsepoort. Die worden nu dus omgezet naar definitieve markeringen. Aansluitend worden ook nog extra fietssuggestiestroken van 1m75 breed aangebracht op de Naamsesteenweg richting de stad tot aan de bushalte Naamsepoort ter hoogte van het Ruelenspark. De fietssuggestiestroken sluiten aan op de bypass voor fietsers ter hoogte van ‘t Kaffaat.

Kort overzicht werken en hinder tussen 20u-6u:

Tijdens de werken zal er vooral geurhinder zijn. De geluidshinder is eerder beperkt, omdat er geen freeswerken aan te pas komen.

FASE 1 - Maandagavond 4/4 op dinsdagochtend 5/4
Een nacht markeren op de Leuvense binnenring tussen huisnummer 54 op de Naamsevest en huisnummer 120 op de Tervuursevest. Lokale omleiding vanuit centrum naar de ring door tijdelijke afsluiting Constantin Meunierstraat / Naamsestraat / Schapenstraat en Groot Begijnhof. De Schapenstraat en de Sint-Beggaberg worden tijdelijk dubbel richting gemaakt.

FASE 2 - Dinsdagavond 5/4 op woensdagochtend 6/4
Een nacht markeren van de twee linker rijstroken op de buiten- en binnenring en over het kruispunt van de Naamsepoort. Het kruispunt is afgesloten voor overstekend verkeer vanuit de Naamsestraat en de Naamsesteenweg. Dit verkeer maakt een keerbeweging op het volgende kruispunt van de binnen- of buitenring.

FASE 3 - Grootste hinder en omleiding van woensdagavond 6/4 op donderdagochtend 7/4 en van donderdagavond 7/4 op vrijdagochtend 8/4
Twee nachten markeren op de buitenring tussen het Sportkot en de zijstraat Broekstraat, waarbij de Naamsesteenweg telkens wordt afgesloten. Omleiding voor doorgaand verkeer via de Meerdaalboslaan 'Expresweg' (N25) en de Tiensesteenweg (N3). Tijdens deze fase geldt ook een tijdelijk een parkeerverbod vanaf de Naamsepoort tot en met huisnummer 72 op de Naamsesteenweg, omdat hier ook de parkeervakken opnieuw gemarkeerd worden.