Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruispunt R12 en Kardinaal Mercierplein twee nachten onderbroken

Kruispunt R12 en Kardinaal Mercierplein twee nachten onderbroken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt op woensdag 18 en donderdag 19 november het wegdek aan het kruispunt van de Vesten (R12) met het Kardinaal Mercierplein en de Hendrik Consciencestraat in Mechelen. Door de aard van de werken is het kruispunt twee nachten niet toegankelijk. Om de hinder te beperken, vinden de werken ’s nachts plaats.

Nieuw wegdek voor meer rijcomfort
Om het rijcomfort op de Vesten (R12) te verbeteren, bracht AWV in de zomer al een nieuwe asfaltlaag aan tussen de Battelsesteenweg en het Kardinaal Mercierplein en op de Brusselpoort. Nu is ook het kruispunt van de Vesten met het Kardinaal Mercierplein met de Hendrik Consciencestraat aan de beurt.
 
Verkeer over R12 moet omrijden
Het kruispunt is tijdens de nachten woensdag 18 en donderdag 19 november onderbroken voor het verkeer op de Vesten. Doorgaand verkeer kan een keerbeweging maken vlak voor de werfzone en rijdt vervolgens om over de R12. Het kruispunt wordt in twee helften aangepakt, waardoor het Kardinaal Mercierplein/Graaf van Egmontstraat en de Hendrik Consciencestraat beperkt bereikbaar blijven tijdens de werken. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren.
 
Mogelijke geluidshinder voor omwonenden
Vooraleer het nieuwe wegdek aangebracht kan worden, moet eerst de oude verharding eruit. Deze breekwerken kunnen in de directe omgeving van het kruispunt voor enige geluidshinder zorgen. De werkzaamheden beginnen vanaf 20u00 en duren tot ca. 6u00 de volgende ochtend.

Weersgevoelig
Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regen of vriesweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/mechelen.