Overslaan en naar de inhoud gaan

Inname 2 rijstroken op brug E314 richting Brussel aan op-en afritten Winksele

Inname 2 rijstroken op brug E314 richting Brussel aan op-en afritten Winksele

Van vrijdagavond 23 augustus (21u) tot maandagochtend 26 augustus (5u) worden 2 rijstroken ingenomen op de snelweg E314 richting Brussel op de brug E314 aan de op-en afritten van Winksele. Door de onderhoudswerken rijdt het verkeer dat weekend op de brug over de pechstrook. Wegen en Verkeer herstelt er de brugvoegen en beide diepere scheuren die zich ter hoogte van de brug over beide rijstroken uitstrekken.

Onderhoud voor brug E314 over Brusselsesteenweg (N2)

Een aannemer freest het asfalt af over beide rijstroken over de lengte van de brug en brengt een nieuwe laag asfalt aan. Tegelijk worden beide brugvoegen in de richting van Brussel vernieuwt. De brugvoegen die op de snelweg richting Lummen liggen, werden een aantal jaar geleden hersteld.

> Volg eventuele updates op de projectpagina

Werken onder de brug E314 op Brusselsesteenweg (N2) op schema

Ondertussen wordt er ook verder gewerkt onder de brug op de Brusselsesteenweg voor een veiligere verkeerssituatie voor overstekende voetgangers en fietsers. De tweede fase van de werken startte na het zomers bouwverlof en duurt tot en met vrijdag 30 augustus. Beide opritten van het complex van Winksele (nr. 17) zijn tot dan gesloten. Het verkeer gebruikt de opritten van de E314 in Herent (nr. 18) en de oprit van de E40 in Bertem (nr. 22 ‘Tervuren’) om de E314 te nemen. De afritten blijven wel geopend met versmalde rijstroken. Volgens de huidige planning werkt het Agentschap Wegen en Verkeer nog tot half oktober aan de kruispunten van de op- en afritten van Winksele.

> Meer info over de ingrepen aan het complex Winksele