Overslaan en naar de inhoud gaan

Helft van nieuwe fiets- en autotunnel onder E314 is klaar: oprit Wilsele/Kessel-Lo richting Brussel gaat opnieuw open

Helft van nieuwe fiets- en autotunnel onder E314 is klaar: oprit Wilsele/Kessel-Lo richting Brussel gaat opnieuw open

Sinds april 2020 werkt Wegen en Verkeer aan de aanleg van een fiets- en autotunnel onder de E314, als nieuwe verbinding tussen Wilsele en Kessel-Lo. De eerste helft van de  tunnel is ondertussen helemaal klaar. Vanaf nu wordt er op de andere kant van de E314 gewerkt aan de aanleg van de tweede helft. Omdat de werken aan de noordelijke kant van de snelweg erop zitten, kan vanaf vrijdag 18 december ook de oprit Wilsele/Kessel-Lo opnieuw open voor het verkeer.

Fiets- en autotunnel gebouwd in twee helften: eerste helft klaar

Ter hoogte van de Kessel-Losesteenweg bouwt Wegen en Verkeer een tunnel voor fietsers en lokaal autoverkeer onder de E314. Deze tunnel wordt een nieuwe verbinding tussen Wilsele en Kessel-Lo. Zodra de tunnel klaar is, moeten fietsers niet meer langs de gewestweg Vuntcomplex en op- en afritten van de snelweg, maar fietsen ze op een veilige manier door de tunnel naar de andere kant. De tunnel wordt in twee helften gebouwd. Sinds april werd er gewerkt aan de kant van Wilsele. Daar werd de snelweg uitgegraven en de tunnel gebouwd. Ondertussen is die helft van de tunnel helemaal klaar. Vanaf dit weekend verplaatst de werf zich naar de kant van Kessel-Lo. Volgens de huidige planning is de tunnel in april 2021 helemaal klaar voor het eerste verkeer.

 
> Lees hier alles over de fiets- en autotunnel. 
 
Oprit Wilsele/Kessel-Lo richting Brussel gaat opnieuw open
De oprit Wilsele/Kessel-Lo richting Brussel werd de afgelopen maanden gebruikt door het werfverkeer voor de aanleg van de fiets- en autotunnel. In die periode kreeg de oprit zelf een nieuwe asfaltlaag en kwamen er nieuwe geluidsschermen. Nu de werken aan die kant van de snelweg klaar zijn, kan de oprit richting Brussel vrijdag 18 december opnieuw open. De oprit richting Lummen blijft nog afgesloten tot april volgend jaar, wanneer de tunnel helemaal klaar is. De afrit komende van Lummen blijft volgens de huidige planning nog toe tot februari volgend jaar.

De komende weken wordt er niet of nauwelijks gewerkt op de E314 omwille van het bouwverlof. Vanaf begin januari gaan de werken opnieuw van start.