Overslaan en naar de inhoud gaan

Grendelbaan deze en volgende week donderdagnacht afgesloten: omleiding van en naar Diepenbeek-centrum

Grendelbaan deze en volgende week donderdagnacht afgesloten: omleiding van en naar Diepenbeek-centrum

Sinds 7 maart zijn de werken aan de gang voor de vernieuwde aansluiting van de Grendelbaan op de Verbindingslaan. Er komt een extra T-kruispunt waarop de toekomstige spoorwegbrug van de Molenstraat zal aansluiten. Tot eind april werkt de aannemer grotendeels op het braakliggende terrein, langs de bestaande rijweg. Het gaat in eerste instantie om grond- en rioleringswerken, aansluitend om de wegenis. 

De hinder blijft deze en volgende maand beperkt, uitgezonderd enkele nachtelijke rioleringswerken waarbij de aannemer via doorsteken de Grendelbaan moet dwarsen. Die ingreep gebeurt deze en volgende week, op donderdag 17 en 24 maart. Om de hinder voor het verkeer overdag te beperken, start de uitvoering pas vanaf 20 uur ’s avonds. Zijn de werken niet op één avond klaar, dan geldt vrijdag als reservenacht. 

Omleiding van en naar centrum

De Grendelbaan is telkens tot uiterlijk 6 uur ’s morgens afgesloten ter hoogte van de Verbindingslaan. De doorgang van en naar het centrum via de Grendelbaan is met andere woorden onderbroken. Verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Katteweidelaan en de Toekomststraat.