Overslaan en naar de inhoud gaan

Gecombineerde werken op Haachtsesteenweg met kruispunt Lindenplein zijn afgerond.

Gecombineerde werken op Haachtsesteenweg met kruispunt Lindenplein zijn afgerond.

Het Agentschap Wegen en Verkeer voerde herstellingswerken uit op de Haachtsesteenweg (N21) ter hoogte van Brucargo in Machelen. Tegelijk werd ook het kruispunt met het Lindenplein aangepakt en voerde de gemeente Machelen lokale asfalteringswerken uit. De werken duurden samen 8 weken. Vrijdagochtend 24 maart wordt de gewestweg en het kruispunt met het Lindenplein vanaf 8u volledig opengesteld voor het verkeer. Het nieuwe wegdek verbetert het rijcomfort van de weggebruikers.

Nieuwe betonplaten zorgen voor meer rijcomfort

Tussen het kruispunt met de Heirbaan en de Luchthavenlaan (N211) werden de betonplaten hersteld. De slechte betonvakken lagen verspreid over een afstand van 1700 meter en werden eerst lokaal opgebroken. Hierna kon de aannemer de fundering en de nieuwe betonverharding aanleggen. Ook aan het kruispunt met het Lindenplein werd een hele betonstrook vernieuwd. Als laatste werden de voegvullingen tussen alle betonplaten vernieuwd op het gehele wegvak. Dit extra onderhoud zorgt voor minder schade en onderhoudswerken aan de betonplaten voor de volgende jaren.

Samen met de gemeente voor minder hinder

Om de hinder te beperken, voerde de gemeente Machelen tegelijk asfalteringswerken uit op de Koning Albertlaan en het Lindenplein aansluitend met de bestaande signalisatie en omleiding van Wegen en Verkeer. Deze laatste werken van de gemeente Machelen zijn nu ook afgerond.

> Project is terug te vinden opĀ wegenenverkeer.be/machelen.