Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietspaden langs Aarschotsesteenweg in Tienen krijgen opknapbeurt: anderhalve maand werken vanaf maandag 2 mei

Fietspaden langs Aarschotsesteenweg in Tienen krijgen opknapbeurt: anderhalve maand werken vanaf maandag 2 mei

Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 2 mei 2022 op de Aarschotsesteenweg (N223) in Tienen. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “We willen zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Daarom investeren we voortdurend in de kwaliteit van onze fietspaden. De fietspaden langs de Aarschotsesteenweg liggen er vandaag niet goed bij. Daarom vervangen aan beide kanten van de weg over een afstand van anderhalve kilometer de klinkers door een comfortabele asfaltlaag tussen de Deken Rochettelaan en de Breisemstraat”. De werken duren ongeveer 6 weken. Tijdens de werken moet het verkeer richting Tienen omrijden via de Kumtichstraat en de Leuvenselaan (N3).

> Actuele info via projectpagina

Klinkers worden asfalt

Voor fietsers is een fietspad in asfalt veel comfortabeler dan beton of klinkers. Bij elk project van Wegen en Verkeer is asfalt dan ook de eerste keuze qua materiaal. Ook hier in Tienen. De fietspaden in klinkers op de Aarschotsesteenweg (N223), tussen de kruispunten van de Deken Rochettelaan en de Breisemstraat, zijn in slechte staat en worden vervangen door nieuwe exemplaren in asfalt. Ter hoogte van de zijstraten worden de bruuske overgangen netjes vlak gemaakt en komt er opvallende rode asfalt.

Drie weken werken per weghelft

De werken gaan van start op maandag 2 mei en duren ongeveer anderhalve maand, tot midden juni 2022. Eerst werkt de aannemer 3 weken op de weghelft richting Aarschot, daarna is de overkant, de weghelft richting Tienen aan de beurt. 

Omleiding via Leuvenselaan voor verkeer richting Tienen

Tijdens de werken wordt de gewestweg in één richting afgesloten. Enkel het verkeer richting Aarschot kan gebruik maken van de Aarschotsesteenweg. Het verkeer richting Tienen moet een omleiding volgen. Die loopt via de Kumtichstraat naar de Leuvenselaan (N3). Voor fietsers is er geen omleiding. Aan één kant van de weg wordt het fietspad ingericht als een dubbelrichtingsfietspad, zodat fietsers veilig voorbij de werken kunnen rijden. De buslijnen 485, 585 en 685 ondervinden ook hinder. Klanten informeren zich best via https://www.delijn.be/nl/routeplanner/ om na te gaan welke haltes nog wel bediend worden.