Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietspaden centrum Kaprijke en Sint-Laureins krijgen facelift

Fietspaden centrum Kaprijke en Sint-Laureins krijgen facelift

In het centrum van Kaprijke en Sint-Laureins worden de fietspaden aangepakt om ze comfortabeler en veiliger te maken. De klinkerverharding wordt vervangen door een asfaltlaag, oneffenheden worden aangepakt en meteen worden ook de bushaltes vernieuwd. De werken duren ongeveer vijf weken en starten op 18 oktober. Fietsers passeren aan de overkant, het gemotoriseerd verkeer wordt in één richting omgeleid.
 

Meer comfort, meer veiligheid

In het centrum van Kaprijke en St-Laureins wordt de klinkerverharding van de fietspaden langs beide zijden van de gewestweg (N434) vanaf de N456 tot voorbij de doortocht  vervangen door een nieuwe asfaltlaag. Ook de busperrons worden aangepast voor een beter comfort van de busreizigers.
 

Werken met beperkte hinder

De werken starten op 18 oktober en duren ongeveer 5 weken.
De aannemer werkt in twee fasen. Het midden van de gewestweg vormt de scheiding tussen de 2 gemeenten St-Laureins en Kaprijke. Tussen 18 oktober en begin november werkt hij aan de fietspaden kant St-Laureins. Van begin november tot eind november werkt hij aan de kant Kaprijke.
Voor het verkeer geldt de volgende regeling:

  • Fietsers rijden in dubbele richting aan de kant waar niet gewerkt wordt. We voorzien ook een lokale omleiding via de Kerselarenhoek en Graafjansdijk.
  • Voetgangers kunnen altijd de werfzone passeren.
  • Het verkeer op de gewestweg vanuit Eeklo rijdt langs de werfzone.
  • Het verkeer in de zuidelijke richting wordt omgeleid via N456 Molenstraat, Voorstraat, Eindeken en Waaistraat.

In 2022 nog fietspadvernieuwingen in Kaprijke

In de loop van 2022 voorzien we nog verschillende ingrepen aan fietspaden van Kaprijke. Dan plannen we werken aan de fietspaden langs de N456 in Kaprijke en Evergem. Deze werken worden eerst nog afgestemd  met andere lopende op geplande werken.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog gewijzigd worden.
 
Updates via www.wegenenverkeer.be/Kaprijke